Ευρωαγορές: Κλείνουν με απώλειες την εβδομάδα λόγω των κεντρικών τραπεζών

Με απώλειες ολοκλήρωσαν την εβδομάδα τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αφού η πρόθεση των κεντρικών τραπεζών να διατηρήσουν σε υψηλό επίπεδο τα επιτόκια για περισσότερο διάστημα από ότι υπολογιζόταν δεν άφησε ευχαριστημένο το επενδυτικό κοινό.

Ο πανευρωπαικός δείκτης Stoxx είχε απώλειες ύψους 0,31% στις 453,26 μονάδες με τις εβδομαδιαίες απώλειες να φτάνουν το 1,57%, που είναι η χειρότερη απόδοση από τα μέσα Αυγούστου σύμφωνα με τα δεδομένα της LSEG.

Oι μετοχές στον κλάδο των Κατασκευών και των Υλικών

σημείωσαν πτώση 0,9%, ενώ αντίθετα οι τεχνολογικές μετοχές είχαν άνοδο ύψους 0,77%.

Στους κατά τόπους δείκτες, μικρή πτώση κατά 0,09% σημείωσε ο γερμανικός DAX , ενώ στη Γαλλία ο CAC 40 διαμορφώθηκε στις 7.184 μονάδες, με απώλειες 0,40% και ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 κατέγραψε οριακά κέρδη 0,07% στις 7.683 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο είχε πτώση 0,46% στις 28.575 μονάδες και ο ισπανικός IBEX 35 διαμορφώθηκε στις 9.502 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,49%.

Υπενθυμίζεται ότι η Fed διατήρησε σταθερά τα επιτόκια στη συνεδρίαση της Τετάρτης, ωστόσο κατέστησε σαφές, ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο μίας ακόμα αύξησης μέσα στο 2023, προκειμένου να υποχωρήσει ο υψηλός πληθωρισμός.

Την Πέμπτη, τόσο η Τράπεζα της Αγγλίας όσο και η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας επέλεξαν να τερματίσουν τα σερί αυξήσεων των επιτοκίων, αν και αμφότερες τόνισαν ότι δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού και ότι στο τραπέζι υπάρχουν περαιτέρω αυξήσεις και η διατήρηση των υψηλών επιτοκίων για όσο χρειαστεί.

Ταυτόχρονα, τόσο η σουηδική όσο και η νορβηγική κεντρική τράπεζα αύξησαν τα επιτόκια.

ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣμετοχέςδείκτεςεπιτόκιαΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Keywords
Αναζητήσεις
evroagores-kleinoun-me-apoleies-tin-evdomada-logo-ton-kentrikon-trapezon.htm
Τυχαία Θέματα