Εθνική Τράπεζα: Τεράστια η υπερκάλυψη για το 20+2% του ΤΧΣ

Κατά 8 φορές υπερκαλύφθηκε η δημόσια προσφορά για τη διάθεση του 22% της Εθνικής Τράπεζας από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, με την ισχυρή ζήτηση να οδηγεί το Ταμείο στην αύξηση του ποσοστού διάθεσης (στο 22% από 20%), αλλά και στην αύξηση της κατώτατης τιμής στα 5,30 ευρώ, από 5 ευρώ προηγουμένως.

Σύμφωνα με το Reuters,

οι προσφορές ήταν τουλάχιστον επταπλάσιες του προσφερόμενου ποσοστού, έως σήμερα το μεσημέρι, λίγες ώρες πριν κλείσει το βιβλίο προσφορών. Μάλιστα, υπενθυμίζει ότι η ζήτηση για το μερίδιο του ΤΧΣ στην Εθνική καλύφθηκε περισσότερο από έξι φορές την Τρίτη, κατά την πρώτη ημέρα της διαδικασίας του book building.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσφορές που συγκεντρώθηκαν ξεπέρασαν τα 7 δισ. ευρώ, ενώ για το ελληνικό βιβλίο οι εγγραφές ξεπέρασαν τα 460 εκατ. ευρώ.

Νωρίτερα, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει 22% της Εθνικής Τράπεζας, επισημαίνοντας ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ληφθούν υπόψη προσφορές κάτω των 5,3 ευρώ. Το αρχικό εύρος ήταν 5-5,44 ευρώ. Η ανακοίνωση αυτή σηματοδοτεί ότι εν τέλει οι μετοχές της τράπεζας θα διατεθούν σε τιμές κοντά στο άνω εύρος.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικός στόχος του Ταμείου ήταν η πώληση του 20% των μετοχών της τράπεζας, ωστόσο με δεδομένη την υπερκάλυψη που καταγράφηκε, αναμένεται να ασκήσει το δικαίωμά του για τη διάθεση επιπλέον 2% από το μερίδιό του.

#Εθνική_Τράπεζα #ταμείο_χρηματοπιστωτικής_σταθερότητας #δημόσια_προσφορά #Reuters #διάθεση_μετοχών #book_building
Keywords
Αναζητήσεις
ethniki-trapeza-terastia-i-yperkalypsi-gia-to-202-tou-tchs.htm
Τυχαία Θέματα