Ερντογάν:Επαναλαμβάνει πως η Τουρκία μπορεί να είναι εγγυητής στη Γάζα

«Η Άγκυρα είναι έτοιμη να αναλάβει τον ρόλο του εγγυητή για την επίλυση της κρίσης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων στη Γάζα», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Ιρανό ομόλογό του, Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με ανακοινώσεις της τουρκικής προεδρίας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η συνάντηση των δύο ηγετών πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας στην πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν, Τασκένδη.

Πρόσφατα, ο κ. Ερντογάν είχε και πάλι εκδηλώσει το ενδιαφέρον της Τουρκίας να αναλάβει ρόλο εγγυητή στη Γάζα.

«Επαναλαμβάνουμε

το θέμα της εγγυοδοσίας από την αρχή των γεγονότων. Έχουμε πει ότι αν η Τουρκία έχει εγγυητικό καθήκον, είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε αυτό το καθήκον, μπορούμε να γίνουμε εγγυήτρια χώρα. Στην Κύπρο, η Ελλάδα μπορεί να είναι εγγυήτρια χώρα, το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να είναι εγγυήτρια χώρα, και αν η Τουρκία είναι εγγυήτρια χώρα, γιατί να μην υπάρχει μια παρόμοια δομή στη Γάζα; Τι θα μπορούσε να είναι πιο φυσικό από το να είναι η Τουρκία εγγυήτρια χώρα στη Γάζα;

Με άλλα λόγια, μπορούμε να αναλάβουμε το ρόλο της εγγυήτριας χώρας και εκεί. Ποια μορφή θα πάρει αυτό, θα το δείξει ο χρόνος», είπε, προσθέτοντας ότι ότι υπάρχει μία δομή που διαμορφώνεται από αυτό το ιστορικό υπόβαθρο. «Εμείς, ως Τουρκία, πρέπει να αναλάβουμε ηγετικό ρόλο. Αυτή θα είναι μια εξέλιξη που σχεδόν διαμορφώνει την ιστορία, το παρόν και το μέλλον».

Ερντογάντούρκος πρόεδροςΡαϊσίΙΡΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣΙσραήλΓάζαΠαλαιστίνιοι
Keywords
Τυχαία Θέματα