Ερντογάν εναντίον Ελλάδας: Όσο εξοπλίζει νησιά παραβιάζουν τις διεθνείς συνθήκες

Νέα επίθεση εναντίον της χώρας μας εξαπολύει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σχολιάζοντας τα εξοπλιστικά της Ελλάδας, ο Ερντογάν δήλωσε: «Με τον εξοπλισμό των νησιών, κάνουν αντίθετα βήματα όσον αφορά τη Συνθήκη της Λωζάνης και άλλες συμφωνίες. Όσα δηλώνει ο Μητσοτάκης δεν αρκούν για να καθορίσουν την τύχη της περιοχής. Εμείς παίρνουμε τα απαραίτητα μέτρα για το θέμα αυτό σε διεθνείς συναντήσεις».

Για το βρετανικό περιοδικό The Economist

το οποίο μεταξύ άλλων έγραψε ότι η Τουρκία είναι στα πρόθυρα της δικτατορίας και αποκάλεσε τον Ερντογάν «νταή», ο Τούρκος Πρόεδρος απάντησε: «Το βρετανικό περιοδικό καθορίζει τη μοίρα της Τουρκίας; Το έθνος μου την καθορίζει. Ό,τι λέει το έθνος μου, αυτό συμβαίνει στην Τουρκία».

Ο εκπρόσωπος Tύπου της τουρκικής προεδρίας χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για τον Economist κάνοντας λόγο για «πνευματικά τεμπέλικη, βαρετή και σκόπιμα αδαή απεικόνιση της Τουρκίας».

«Φαίνεται ότι αισθάνονται υποχρεωμένοι να ανακοινώσουν το τέλος της τουρκικής δημοκρατίας μέσα από κλισέ, παραπληροφόρηση και κραυγαλέα προπαγάνδα» προσθέτει ο Αλτούν.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το άρθρο γράφτηκε για να αυξηθούν οι πωλήσεις του Economist σημειώνοντας σε ειρωνικό τόνο «τους συγχαίρουμε για «τις ευφυείς τεχνικές μάρκετινγκ». «Ωστόσο θα πρέπει να θυμίσουμε στους αναγνώστες του ότι αυτό είναι αποτέλεσμα δημοσιογραφίας που στόχο έχει να προκαλέσει εντυπώσεις που βασίζεται σε φτηνή προπαγάνδα και παραπληροφόρηση».

ΕρντογάνΕΛΛΑΔΑ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα