Έρχεται παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων- Πού οφείλεται η καθυστέρηση

Θέμα χρόνου είναι να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Όμηρο Τσάπαλο.

Μάλιστα ανακοίνωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι θα υπάρξει παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. «Θα βγει προσεχώς το χρονοδιάγραμμα, ενώ δεν θα είναι η 30η Ιουνίου η καταληκτική ημερομηνία», είπε χαρακτηριστικά.

Η καθυστέρηση, όπως είπε, οφείλεται

στο γεγονός ότι πρώτα έπρεπε να ψηφιστεί ο νόμος που επιτρέπει σε πάνω από 1 εκατ. πολίτες, συνταξιούχους και μισθωτούς να δουν προ συμπληρωμένες τις φορολογικές δηλώσεις.

Άλλωστε, ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Χάρης Θεοχάρης, ανακοίνωσε ήδη από το βήμα της Βουλής ότι για κάθε μέρα καθυστέρησης της έναρξης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων πέραν της 31ης Μαρτίου, θα παρατείνεται αυτόματα και η καταληκτική διορία.

10.000 επιχειρήσεις δεν μπορούν να πάρουν POS λόγω χρεών

Ο κ. Τσάπαλος είπε ακόμα ότι συνολικά 10.000 επιχειρήσεις δεν μπορούν να πάρουν POS λόγω χρεών. Εξήγησε ότι οι τράπεζες δεν χορηγούν POS στους ενταγμένους στον «Τειρεσία».

Ο κ. Τσάπαλος διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο δεν θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του σε αυτές τις επιχειρήσεις, εξηγώντας ότι όποιος μπει σε ρύθμιση των χρεών θα μπορέσει να πάρει POS.

Και ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία νέα παράταση στη διασύνδεση POS-ταμειακών, ευχαριστώντας την πλειονότητα της αγοράς που, όπως είπε, έχει συμμορφωθεί.

#ΤΣΑΠΑΛΟΣ #φορολογική_δήλωση #υποβολή_φορολογικών_δηλώσεων #ΠΑΡΑΤΑΣΗ_ΥΠΟΒΟΛΗΣ_ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ_ΔΗΛΩΣΕΩΝ #ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ_ΕΘΝΙΚΗΣ_ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ_ΚΑΙ_ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Έρχεται, - Πού,erchetai, - pou