Έρχεται ειδική πλατφόρμα καταγγελιών για φοροδιαφυγή- Πώς θα λειτουργεί

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι θα μπορούν να υποβάλουν επώνυμα και ανώνυμα καταγγελίες, όπως για κρούσματα μη έκδοσης αποδείξεων, για φοροκλοπή και απάτη, για παράνομο πλουτισμό, αλλά και για υποθέσεις διαφθοράς.

Εν συνεχεία οι καταγγελίες αυτές θα αξιολογούνται άμεσα και οι πληροφορίες θα φιλτράρονται για να βαθμολογηθεί η σοβαρότητα και η αξιοπιστία τους και ανάλογα με τον βαθμό που θα συγκεντρώνουν, οι υποθέσεις θα οδηγούνται για έλεγχο.

Όσοι

επιθυμούν να καταγγείλουν μία από τις παραπάνω υποθέσεις θα πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:

Αρχικά θα πρέπει να επισκεφτούν την ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τις καταγγελίες και να συμπληρώσουν τα στοιχεία.Εάν αυτά τα στοιχεία είναι πλήρη, τότε το σύστημα θα τα μεταβιβάσει στον ελεγκτικό μηχανισμό, προκειμένου να διαπιστωθεί η σοβαρότητα και η βάση της καταγγελίας.Μετά θα δίνεται το πράσινο φως για να αρχίσει ο σχετικός έλεγχος.

Ο στόχος του μέτρου είναι να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο φοροδιαφυγής, του ξεπλύματος χρήματος αλλά και του λαθρεμπορίου.

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της ΑΑΔΕ θα αξιολογούν τη βασιμότητα και τη σπουδαιότητα της παράβασης και ανάλογα με την βαθμολόγηση που θα κάνουν για κάθε καταγγελία (από 0-4) θα ακολουθεί περαιτέρω εξονυχιστικός έλεγχος από μέρους των εφοριακών και των τελωνειακών, στην έδρα του επαγγελματία η της επιχείρησης.

Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει τεθεί σε επεξεργασία:

α) με τον αριθμό 0 αξιολογούνται οι υποθέσεις χωρίς ενδιαφέρον οι οποίες τίθενται στο αρχείο

β) με το αριθμό 1 η πληροφορία μικρού ενδιαφέροντος

γ) με τον αριθμό 2 η πληροφορία που είναι ενδιαφέρουσα και σημαντική και χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση

δ) ο αριθμός 3 δίνεται σε πληροφορία που θεωρείται πολύ ενδιαφέρουσα, εξόχως σημαντική και διαβιβάζεται για άμεση διερεύνηση με έκδοση εντολής ελέγχου

ε) ενώ ο αριθμός 4 σημαίνει πως η πληροφορία απαιτεί ειδικό χειρισμό

ΑΑΔΕ ΦΟΡΟΚΛΟΠΗΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙπαράβασηβαθμολόγησηεφορίακαταγγελίες
Keywords
Αναζητήσεις
erchetai-eidiki-platforma-katangelion-gia-forodiafygi--pos-tha-leitourgei.htm
Τυχαία Θέματα