Επίσημη ανακοίνωση Μητσοτάκη: Στις 21 Μαΐου οι εθνικές εκλογές

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης (28/3) την απόφασή του να διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές στις 21 Μαίου.

O πρωθυπουργός έκανε μία ανασκόπηση των πεπραγμένων της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας από το 2019 που ανέλαβε μέχρι και σήμερα,

Υπογράμμισε πως όλα όσα πέτυχε η κυβέρνηση θα κριθούν από τον ελληνικό στις εκλογές, οι οποίες όπως τόνισε θα γίνουν στις 21 Μαϊου. Εάν χρειαστούν δεύτερες

εκλογές, θα γίνουν στις αρχές του Ιουλίου.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός επισήμανε για άλλη μια φορά την «παγίδα ακυβερνησίας» από την απλή αναλογική τονίζοντας ότι «η πρώτη κάλπη θα δείξει ποιος θα κυβερνήσει και η δεύτερη πώς θα κυβερνήσει».

«Γι' αυτό και οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιον ψηφίζουν για πρωθυπουργό» τόνισε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απορρίποντας έτσι εκ νέου την πρόταση Ανδρουλάκη για συγκυβέρνηση με πρωθυπουργό ένα "τρίτο πρόσωπο".

Απολογισμός

Στον μίνι απολογισμό του ο πρωθυπουργός είπε πως "έχουμε ενισχύσει παιδεία και υγεία με χιλιάδες προσλήψεις, η εθνική μας άμυνα έχει θωρακιστεί ενώ αντιμετωπίσαμε το μεταναστευτικό μετά την κατάσταση που κληρονομήσαμε το 2019.

Τηρήσαμε τις προεκλογικές μας υποσχέσεις, στηρίζουμε το εισόδημα των πολιτών, κάναμε πράξη ότι θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και θα φέρουμε επενδύσεις. Σχεδόν έχουμε μηδενίσει τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, έχουμε τον 6ο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη.

Πρόκειται όπως γνωρίζετε για πρωτοβουλίες που ενεργοποιήθηκαν ενώ αντιμετωπίσαμε παράλληλες κρίσεις όπως η πανδημία, την απόπειρα μεταναστευτικής εισβολής, την ενεργειακή κρίση

Το έργο αποτυπώνεται σε 432 νόμους που ψηφίστηκαν και καλύπτουν όλο το φάσμα της πολιτικής. Συμπληρώνεται ένας κυκλος 50 τακτικών συνεδριάσεων του υπουργικού από το καλοκαίρι του 2019".

ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣεκλογέςΥπουργικό
Keywords
Τυχαία Θέματα