Επενδυτικά προϊόντα Bitcoin: Προσελκύουν τις υψηλότερες εισροές από το 2021

Τα επενδυτικά προϊόντα που προσφέρουν έκθεση σε κρυπτονομίσματα έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα από τον περασμένο μήνα, προσελκύοντας καθαρές εισροές 137 εκατομμυρίων δολαρίων μόνο την τελευταία εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, οι όγκοι συναλλαγών για τέτοια προϊόντα έχουν εκτοξευθεί πέρα από τον ετήσιο μέσο όρο τους, φτάνοντας συνολικά τα 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία αναφορά της Coinshares, οι εισροές σε επενδυτικά προϊόντα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ανήλθαν συνολικά σε 742 εκατομμύρια δολάρια τις τελευταίες

4 εβδομάδες.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη επενδυτική κινητικότητα στον τομέα από το 4ο τρίμηνο του 2021, όταν το Bitcoin έφτασε στο ιστορικό υψηλό του των 69.000 δολαρίων. Πράγματι, σχεδόν όλο το επενδυτικό ενδιαφέρον φαίνεται να είναι συγκεκριμένα στο Bitcoin, το οποίο απορρόφησε 140 εκατομμύρια δολάρια εισροών την περασμένη εβδομάδα.

«Το Bitcoin είδε εισροές συνολικού ύψους 140 εκατομμυρίων αμερικανικών δολαρίων, που αποτελούν το 99% όλων των εισροών», αναφέρεται στην έκθεση. «Τα επενδυτικά προϊόντα short Βitcoin παρουσίασαν μια 12η εβδομάδα εκροών 3,2 εκατομμυρίων αμερικανικών δολαρίων», συμπληρώνει.

Το Bitcoin διαπραγματεύεται στο όριο των 30.000 δολαρίων από τον περασμένο μήνα, αφότου η BlackRock, ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, μπήκε στη… μάχη για την εισαγωγή ενός ETF spot Bitcoin στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η κίνηση όχι μόνο σηματοδότησε τη νομιμοποίηση για μια κατηγορία περιουσιακών στοιχείων που συχνά επικρίνεται, αλλά έδωσε στους επενδυτές την ελπίδα ότι ένα τέτοιο προϊόν θα μπορούσε πράγματι να εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

Πολλοί επενδυτές, επισημαίνει το CryptoPotato, είναι αισιόδοξοι ότι ένα ETF για Bitcoin θα μπορούσε να προσελκύσει ένα κύμα κεφαλαίων στο περιουσιακό στοιχείο από επενδυτές που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να αγοράσουν πραγματικά νομίσματα σε ένα ανταλλακτήριο. Σύμφωνα με την CoinShares, το μεγαλύτερο μέρος του κεφαλαίου που διατέθηκε σε επενδυτικά κεφάλαια κρυπτογράφησης την περασμένη εβδομάδα πήγε στα ETF της ProShares, κεφάλαια που υποστηρίζονται από συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κρυπτονομισμάτων, αντί για πραγματικά νομίσματα ή tokens.

«Σε περιφερειακό επίπεδο, οι εισροές επικεντρώθηκαν σχεδόν αποκλειστικά στη Βόρεια Αμερική, με εισροές 109 εκατομμυρίων αμερικανικών δολαρίων και 28 εκατομμυρίων αμερικανικών δολαρίων στις ΗΠΑ και τον Καναδά αντίστοιχα», ανέφερε η έκθεση. «Παράλληλα, μικρές εκροές παρατηρήθηκαν στην Ευρώπη με εξαίρεση τις μικρές εισροές στην Ελβετία», πρόσθεσε.

Ο Καναδάς ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που ενέκρινε ένα ETF spot Bitcoin. Οι νομοθέτες στην περιοχή δημοσίευσαν πρόσφατα μια σειρά από συστάσεις πολιτικής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που ζητούν την προστασία του δικαιώματος των χρηστών να κατέχουν τα δικά τους κρυπτονομίσματα.

Το ενδιαφέρον για τα altcoins παραμένει ουδέτερο

Ενώ το Ethereum ανεβαίνει παράλληλα με το Bitcoin από τον περασμένο μήνα, το θεσμικό ενδιαφέρον για το περιουσιακό στοιχείο δεν είναι αρκετά ορατό. Στην πραγματικότητα, η αγορά κρυπτογράφησης υπέστη μικρές εκροές 2 εκατομμυρίων δολαρίων την περασμένη εβδομάδα από κεφάλαια ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, καθιστώντας την το περιουσιακό στοιχείο με τις περισσότερες εκροές από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα.

«Altcoins, Solana, Polygon και Litecoin παρουσίασαν μικρές εισροές μεταξύ 0,5 εκατομμυρίων, 0,5 εκατομμυρίων και 3 εκατομμυρίων αμερικανικών δολαρίων αντίστοιχα», προσθέτει η έκθεση.

Bitcoinκρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
ependytika-proionta-bitcoin-proselkyoun-tis-ypsiloteres-eisroes-apo-to-2021.htm
Τυχαία Θέματα