Επεκτείνεται η συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου στον τομέα της εκπαίδευσης

Μετά την ψήφιση της συμφωνίας Ελλάδας-Κύπρου για θέματα που αφορούν την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης επισκέφθηκε την Κύπρο, όπου συνάντησε την ομόλογό του Αθηνά Μιχαηλίδου και υπέγραψαν μία ακόμα συμφωνία.

Το πρόγραμμα συνεργασίας στον τομέα της παιδείας, που υπεγράφη, περιλαμβάνει όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και αφορά, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη προγραμμάτων αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού (bullying).

Σχετικά με τη συνάντηση,

ο κ. Πιερρακάκης έγραψε:

«Με την ομόλογό μου Athena Michaelidou υπογράψαμε το Πρόγραμμα Συνεργασίας Ελλάδας & Κύπρου στον τομέα της Παιδείας για την περίοδο 2023–2027. Το Πρόγραμμα αντανακλά τους ακατάλυτους δεσμούς των δύο χωρών και θεμελιώνει ακόμα πιο στέρεα τη συνεργασία μας σε εκπαιδευτικά θέματα.

Συμφωνήσαμε μεταξύ άλλων στη συστηματική συνεργασία ανάμεσα στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και τη δια βίου μάθηση, την ανταλλαγή καλών εκπαιδευτικών πρακτικών και την ανάπτυξη κοινών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού.

Περαιτέρω, προωθούμε τις ανταλλαγές εμπειρογνωμόνων, μαθητών και εκπαιδευτικών, τη συμπαραγωγή διδακτικού υλικού και τη διαμόρφωση ακόμα πιο συγκλίνουσας πολιτικής στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλων των διεθνών οργανισμών.».

{https://twitter.com/Pierrakakis/status/1734209198731268296}

#ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ_ΕΛΛΑΔΑΣ_ΚΥΠΡΟΥ #Παιδεία #ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ #σχολικός_εκφοβισμός #bullying
Keywords
Αναζητήσεις
epekteinetai-i-synergasia-elladas-kyprou-ston-tomea-tis-ekpaidefsis.htm
Τυχαία Θέματα