«Εκτοξεύεται» και… φλερτάρει με τα $60.000 το Bitcoin

Το Bitcoin «εκτινάσσεται» για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα την Τετάρτη (28/2) κοντά στα 60.000 δολάρια, ενισχυμένο από τις ροές στα ETF Bitcoin που το οδήγησαν σε άνοδο σχεδόν 40% τον Φεβρουάριο, κάτι που θα σηματοδοτούσε το μεγαλύτερο μηνιαίο ράλι του από τον Δεκέμβριο του 2020.

Το Bitcoin βρέθηκε μέσα στην ημέρα στα 59.310 δολάρια, το υψηλότερο από τον Νοέμβριο του 2021 και επί του παρόντος διαπραγματεύεται εκεί κοντά.

Οι traders έχουν επικεντρωθεί στο Βitcoin ενόψει του halving του

Απριλίου, μια διαδικασία που έχει σχεδιαστεί για να επιβραδύνει την κυκλοφορία του κρυπτονομίσματος.

Την ίδια ώρα, η προοπτική η Federal Reserve να πραγματοποιήσει μια σειρά από μειώσεις επιτοκίων φέτος τροφοδότησε την όρεξη των επενδυτών για υψηλότερης απόδοσης ή πιο ευμετάβλητα περιουσιακά στοιχεία.

«Το Bitcoin καθοδηγείται από την υποστήριξη σταθερών εισροών στα νέα spot ETF και τις προοπτικές για το γεγονός του halving του Απριλίου και τις μειώσεις των επιτοκίων της Fed τον Ιούνιο», δήλωσε ο Μπεν Λάιντλερ, υπεύθυνος στρατηγικής παγκόσμιων αγορών στην πλατφόρμα λιανικής επενδύσεων eToro.

Η αξία όλου του Βitcoin σε κυκλοφορία έχει ξεπεράσει τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια αυτόν τον μήνα για πρώτη φορά σε δύο χρόνια, σύμφωνα με την πλατφόρμα κρυπτογράφησης CoinGecko, ενώ η τιμή του ίδιου του token διπλασιάστηκε σε μόλις τέσσερις μήνες.

Τα μεγαλύτερα ETF κατέγραψαν σαφή αύξηση του ενδιαφέροντος αυτή την εβδομάδα. Τα τρία πιο δημοφιλή, που διαχειρίζονται οι Grayscale , Fidelity και BlackRock, καταγράφουν αύξηση του όγκου συναλλαγών.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη, περίπου 110 εκατομμύρια μετοχές στα τρία μεγαλύτερα άλλαξαν χέρια, περίπου το 51% των 215 εκατομμυρίων μετοχών που διαπραγματεύονται στις πιο πολύτιμες εταιρείες της αγοράς, Apple, Microsoft και Nvidia, σύμφωνα με τα δεδομένα της LSEG. Πριν τρεις εβδομάδες, το ποσοστό αυτό ήταν πιο κοντά στο 15%, επισημαίνει το Reuters.

«Ουσιαστικά, βλέπουμε την επίδραση των ETF νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα. Οι εισροές σε αυτά αυξήθηκαν γρήγορα την περασμένη εβδομάδα και διατηρήθηκαν ψηλά», δήλωσε ο Τζόζεφ Έντουαρντς , επικεφαλής έρευνας στην Enigma Securities.

Τα στοιχεία της LSEG έδειξαν ότι οι ροές στα 10 μεγαλύτερα spot Βitcoin ETF έφεραν ροές 420 εκατομμυρίων δολαρίων μόνο την Τρίτη, τις περισσότερες σε σχεδόν δύο εβδομάδες.

Ο επενδυτής κρυπτογράφησης και εταιρεία λογισμικού MicroStrategy νωρίτερα αυτή την εβδομάδα αποκάλυψε ότι είχε αγοράσει πρόσφατα περίπου 3.000 Βitcoin έναντι 155 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Reddit είπε επίσης σε μια κανονιστική κατάθεση ότι είχε αγοράσει μικρές ποσότητες Βitcoin και Ethereum.

H κεφαλαιοποίηση της αγοράς Bitcoin έχει ξεπεράσει πλέον το 1,160 τρισεκατομμύριο δολάρια και η κυριαρχία του έναντι των altcoins έχει αυξηθεί στο 50%.

Την ίδια ώρα, το Ethereum άγγιξε τα 3.320 δολάρια, έχοντας φτάσει σε άλλο ένα υψηλό δύο ετών νωρίτερα την ίδια ημέρα. Η τιμή αυξήθηκε 47% τον Φεβρουάριο, το μεγαλύτερο μηνιαίο κέρδος από το ράλι 70% τον Ιούλιο του 2022.

Ορισμένοι επενδυτές ελπίζουν ότι οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ θα εγκρίνουν αιτήσεις για ETF Ethereum.

Εν τω μεταξύ, ο ευρύτερος δείκτης CoinDesk 20 (CD20) εκτινάχθηκε σχεδόν 3%.

Ο δείκτης φόβου και απληστίας, μια μέτρηση του συναισθήματος που παρακολουθεί το ρυθμό μεταβολής της κίνησης των περιουσιακών στοιχείων έναντι εγγενών θεμελιωδών μεγεθών, ανέβηκε στο 82 την Τετάρτη, υποδηλώνοντας ακραία απληστία και φθάνοντας στο υψηλότερο τέτοιο επίπεδο σε πάνω από ένα χρόνο.

Η κεφαλαιοποίηση της ευρύτερης αγοράς κρυπτονομισμάτων έχει αυξηθεί, ως αποτέλεσμα, σημαντικά, ξεπερνώντας κατά πολύ τα 2,3 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, το Βitcoin «εκτοξεύεται» 4,15% στα 59.310,73 δολάρια, ενώ το Ethereum ανεβαίνει 1,29% στα 3.306,80 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana κερδίζει 0,37% στα 111,27 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει άνοδο 1,29% στο 0,62814901 δολάριο.

Το Polkadot κερδίζει 4,36% στα 8,48 δολάρια, το Dogecoin ανεβαίνει 3,42% στο 0,09796182 δολάριο και το Shiba Inu καταγράφει άνοδο 5,84% στο 0,00001100 δολάριο.

#Bitcoin #κρυπτονόμισμα #κρυπτονομίσματα #ethereum
Keywords
Αναζητήσεις
ektoxevetai-kai-flertarei-me-ta-60000-to-bitcoin.htm
Τυχαία Θέματα