Εκτός margin Πειραιώς, ΑΤΕ, Τ.Τ.

Εκτός ελέγχου οι πιέσεις στις τράπεζες.

Η κατάσταση στην αγορά είναι αποπνυκτική. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι χρηματιστηριακές εταιρείες έχουν θέσει εκτός margin τις μετοχές της Πειραιώς, του Τ.Τ. και της ΑΤΕ. Η Πειραιώς διαπραγματεύεται στα 25 λεπτά (πτώση 20%), το Τ.Τ. στα 34 (29,84%), η Εθνική στο 1,58 (16,84%), η Eurobank στα 57 λεπτά (10%) και η Alpha

για πρώτη φορά εδώ και είκοσι χρόνια γράφει τα 85 λεπτά με πτώση 17,48%.

 

 

Ο τραπεζικός κλάδος βρίσκεται σε διαδικασία μεγάλων ρευστοποιήσεων και αποχώρησης ισχυρών επενδυτικών κεφαλαίων από το μετοχικό τους κεφάλαιο. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την ανησυχία που υπάρχει ως προς το ύψος του κουρέματος των ελληνικών ομολόγων για τις επιπτώσεις στους ισολογισμούς τους. Υπάρχει ανησυχία ότι μεγάλες τράπεζες είναι δυνατό να ακολουθήσουν την Dexia και την Proton στο δρόμο της κρατικοποίησης.

 

 

Όλα αυτά προκαλούν θολό τοπίο. Ήδη, από τις αποτιμήσεις προκύπτει ότι οι τράπεζες χρειάζονται μεγάλη κεφαλαιακή ενίσχυση. Οι απώλειες για την αγορά προσεγγίζουν το 2%, αφού λείπουν οι χθεσινοί σύμμαχοι. Στο 'κόκκινο” διαπραγματεύεται ο ΟΠΑΠ, η Coca Cola, η ΔΕΗ, η Βιοχάλκο,. Τα ΕΛΠΕ και τα Folli Follie. “Θερμοπύλες” κρατούν Μυτιληναίος, MIG, Motor Oil και λιγότερο οι ΟΤΕ και Τιτάν, που ενισχύονται οριακά.

 

 

Η μετοχή της Εθνικής πέρασε και στην τέταρτη θέση των κεφαλαιοποιήσεων κάτω από την Coca Cola, τον ΟΠΑΠ και τα ΕΛΠΕ. Η ΕΥΔΑΠ πέρασε σε κεφαλαιοποίηση την Πειραιώς, η Alpha βρίσκεται πίσω από την Motor Oil και η Eurobank πίσω από τον Μυτιληναίο. Οι συναλλαγές διαμορφώνονται στα 25 εκατ. ευρώ.

 

Στ.Κ.Χαρίτος

[email protected]

 

Keywords
Τυχαία Θέματα