Εκλογές 2023: Θυροκολλήθηκε η διάλυση της Βουλής

Θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα σύμφωνα με το οποίο διαλύεται και επίσημα η ελληνική Βουλή, ενώ η χώρα μπαίνει σε τροχιά εκλογών.

Το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής θυροκολλήθηκε στην ανατολική είσοδο του μεγάρου του Κοινοβουλίου, ως είθισται από τον φρούραρχο της Βουλής.

Στο προεδρικό διάταγμα καταγράφεται η 21η

Μαΐου ως ημερομηνία διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, αλλά και η ημερομηνία της σύγκλησης της Βουλής με τη σύνθεση που θα προκύψει από τις κάλπες, που θα είναι η 1η Ιουνίου.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο προεδρικό μέγαρο όπου συνάντησε την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, από την οποία ζήτησε τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών.

«Μόλις παρέδωσα στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας την Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία εισηγούμαι και επισήμως τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εθνικών εκλογών την Κυριακή 21 Μαΐου.

Με την ουσιαστική ολοκλήρωση, δηλαδή, της πρώτης μας κυβερνητικής θητείας, όπως εξαρχής είχα δεσμευτεί και όπως πράγματι συμβαίνει», σημείωσε σε σημερινό του μήνυμα προς τους πολίτες ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι «η πολιτική σταθερότητα γίνεται εθνική αναγκαιότητα και η τροχιά της προόδου μόνος δρόμος για την πατρίδα, άρα και καθοριστικό κριτήριο για την ψήφο μας αύριο».

«Η Ελλάδα χρειάζεται καθαρή προοπτική στην πορεία της και καθαρές λύσεις στην ηγεσία της», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

εκλογές 2023ΒουλήΔΙΑΛΥΣΗδιάταγμα
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα