Εκλογές 2023: Θρίαμβος ΝΔ, αποδεκατισμένη αντιπολίτευση και τρεις... πρωτοεμφανιζόμενοι

H αυτοδύναμη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η μεγάλη νικήτρια των εκλογών της 25ης Ιουνίου που τελικά έκρυβαν εκπλήξεις, ορισμένες εκ των οποίων δυσάρεστες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε κι άλλες δυνάμεις σε σχέση με τις 21 Μαϊου και αναμένονται εξελίξεις, ενώ το ΠΑΣΟΚ αύξησε ελαφρώς ποσοστά

του. Τέταρτο κόμμα αναδείχθηκε το ΚΚΕ με πολύ καλή επίδοση.

Τα παραπάνω σημαίνουν βασικά πως αξιωματική αντιπολίτευση στην πραγματικότητα δεν υπάρχει και το κενό ανάμεσα στον πρώτο και τους υπόλοιπους είναι χαώδης. Σημειώστε πως δεν υπάρχει κόμμα με 50 έδρες που να μπορεί από μόνο του να καταθέσει πρόταση μομφής στην κυβέρνηση.

Παράλληλα, στη Βουλή μπαίνουν ακόμα τέσσερα κόμματα, με «συνωστισμό» μάλιστα τριών ακροδεξιών κομμάτων. Η Ελληνική Λύση διατηρεί την παρουσία της στο Κοινοβούλιο, ενώ η "Νίκη" και οι "Σπαρτιάτες" εμφανίζονται για πρώτη φορά στη Βουλή.

Η οκτάδα κλείνει με την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Κλείνει επίσης ο κύκλος για το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη που έμεινε χαμηλά και το μέλλον του είναι αμφίβολο.

Με την ενσωμάτωση στο 99,61%, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 40,55%, ο ΣΥΡΙΖΑ ποσοστό 17,84%, το ΠΑΣΟΚ 11,85%, το ΚΚΕ 7,69%, οι Σπαρτιάτες 4,64%, η Ελληνική Λύση 4,44%, η Νίκη 3,69%, ενώ μπαίνει και η Πλεύση Ελευθερίας με ποσοστό 3,17%.

Όλες οι τελευταίες ειδήσεις για τις εκλογές ΕΔΩ

εκλογέςΑποτελέσματαεκλογές 2023ΝΔΣΥΡΙΖΑΠασοκνίκηΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣΖωή Κωνσταντοπούλου
Keywords
Αναζητήσεις
ekloges-2023-thriamvos-nd-apodekatismeni-antipolitefsi-kai-treis-protoemfanizomenoi.htm
Τυχαία Θέματα
Εκλογές 2023, Θρίαμβος ΝΔ,ekloges 2023, thriamvos nd