Εκλογές 2023: Οι αλλαγές και οδηγίες για τους ετεροδημότες

Περισσότεροι είναι οι ψηφοφόροι που θα έχουν την ευκαιρία να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στον τόπο κατοικίας τους την Κυριακή 25 Ιουνίου, σε σχέση με τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών, καθώς οι εκλογικοί κατάλογοι έχουν ενημερωθεί και με τις αιτήσεις που έκαναν οι ετεροδημότες έως και τις 30 Απριλίου. Παρακάτω ακολουθούν κάποιες οδηγίες για να διευκολύνουν τους ψηφοφόρους εν όψη της δεύτερης κάλπης.

Οι εκλογείς μπορούν να μάθουν πού ψηφίζουν με δύο τρόπους:

Μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών

www.ypes.gr «Μάθε πού Ψηφίζεις»

Να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη πλατφόρμα δε χρειάζεται να συμπληρώσετε τον εκλογικό σας αριθμό για να σας εμφανίσει το εκλογικό τμήμα σας, αλλά αρκεί το όνομα, επώνυμο, όνομα πατρός, όνομα μητέρας και ημερομηνία γέννησης.

Προσοχή! Στο πεδίο ετεροδημότης μπορεί να σας βγάζει το Δήμο μόνιμης κατοικίας σας, ωστόσο αν δεν υπάρχει εκλογικό τμήμα για ετεροδημότες της περιφέρειάς σας εκεί, μπορεί να κληθείτε να ψηφίσετε σε άλλη περιοχή (δείτε αναλυτικά στο πεδίο Εκλογικό Τμήμα)

Καλώντας στο Τηλεφωνικό Κέντρο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών και στον αριθμό 213 136 1500, από Δευτέρα έως Κυριακή, 09:00 έως 17:00.

Από το ΥΠΕΣ, για τη διευκόλυνση των εκλογέων, προτείνεται πρώτα η χρήση της διαδικτυακής εφαρμογής στο www.ypes.gr «Μάθε που ψηφίζεις» και μόνο στην περίπτωση που αντιμετωπίσουν δυσκολία να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την υπηρεσία ενημέρωσης των πολιτών, ώστε να ενημερωθούν για το εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν.

Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι οποιαδήποτε αίτηση δεν διεκπεραιώθηκε έως τις 30 Απριλίου, δεν θα ληφθεί υπόψη στην επικείμενη εκλογική διαδικασία.

Κατά τα άλλα, παραμένουν σε ισχύ οι λοιπές προϋποθέσεις της εκλογικής νομοθεσίας (άδειες, έγγραφα ταυτοποίησης κλπ).

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις για τις εκλογές 2023 ΕΔΩ

εκλογές 2023ετεροδημότεςΤΟΠΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣΨΗΦΟΣψηφοφόροι
Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκλογές 2023,ekloges 2023