Ευχαριστώ Νετανιάχου σε Μπάιντεν για το βέτο στον ΟΗΕ

Τις ευχαριστίες του προς τον Αμερικανό πρόεδρο για την στάση που κράτησε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, εξέφρασε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατά τη σημερινή (10/12) ενημέρωση του υπουργικού συμβουλίου.

«Ευχαριστώ τον πρόεδρο Μπάιντεν, με τον οποίο μίλησα τις προάλλες, επίσης για το γεγονός ότι οι ΗΠΑ παρουσιάστηκαν με τον σωστό και δίκαιο τρόπο στο Συμβούλιο Ασφαλείας και φυσικά για την υλική βοήθεια που δίνουν οι ΗΠΑ

στις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις», δήλωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αποκαλύπτοντας πως ένα φορτίο αμερικανικής βοήθειας έφτασε σήμερα στο Ισραήλ.

Αναφερόμενος στους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, αλλά και άλλων χωρών, είπε: «Δεν μπορείτε από τη μια μεριά να υποστηρίζετε στην εξάλειψη της Χαμάς και από την άλλη μεριά, να πιέζετε εμάς για να τερματίσουμε τον πόλεμο, αποτρέποντας την εξάλειψη της Χαμάς».

Τέλος, ο Νετανιάχου ανακοίνωσε πως οι μάχες στη Γάζα συνεχίζονται με πλήρη ένταση και ότι «η δικαιοσύνη είναι με το μέρος μας».

Παράπονα Νετανιάχου στον Πούτιν

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός συνομίλησε σήμερα και με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του με τις «θέσεις κατά του Ισραήλ» που έχουν υιοθετηθεί από τους απεσταλμένους της Μόσχας στον ΟΗΕ, όπως ανέφερε μία ανακοίνωση του Ισραήλ.

Η Ρωσία υποστήριξε μία απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για μία ειρήνευση στη Γάζα, κατά της οποίας άσκησαν βέτο οι ΗΠΑ την Παρασκευή.

Μιλώντας στον Πούτιν, ο Νετανιάχου εξέφρασε επίσης «την έντονη αποδοκιμασία του» για την «επικίνδυνη» συνεργασία της Ρωσίας με το Ιράν, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση του Ισραήλ.

#Μπενιαμίν_Νετανιάχου #Τζο_Μπάιντεν #ΗΠΑ_Ισραήλ #Συμβούλιο_Ασφαλείας_του_ΟΗΕ #Υπουργικό_Συμβούλιο #Βλαντιμιρ_Πούτιν
Keywords
Αναζητήσεις
efcharisto-netaniachou-se-bainten-gia-to-veto-ston-oie.htm
Τυχαία Θέματα