Έχασε τη φόρα του το Bitcoin-Μεικτά πρόσημα για τα κρυπτονομίσματα

Αρνητικό είναι το κλίμα που επικρατεί σε γενικές γραμμές στην αγορά κρυπτονομισμάτων την Παρασκευή (22/9), καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αφομοιώνουν τις επιπτώσεις των επιθετικών δηλώσεων του προέδρου της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, σχετικά με τη διατήρηση των υψηλών επιτοκίων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, λόγω των οικονομικών συνθηκών.

Το Bitcoin έχει χάσει το όριο των 27.000 δολαρίων, ενώ και το Ethereum έπεσε κάτω από τα 1.600 δολάρια και επέκτεινε το σερί απωλειών του έναντι του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος, πέφτοντας

σε νέο χαμηλό 14 μηνών έναντι του Bitcoin.

Μεταξύ των τομέων κρυπτογράφησης, ο δείκτης CoinDesk Culture & Entertainment Index (CNE) αψηφά την πτώση και κερδίζει 1% λόγω της ισχυρής απόδοσης του εγγενούς νομίσματος (IMX) της πλατφόρμας NFT.

Η Fed προέβλεψε μια ακόμη αύξηση επιτοκίων για φέτος και λιγότερες μειώσεις για το επόμενο έτος, γεγονός που αναστάτωσε τις παραδοσιακές αγορές.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου εκτινάχθηκε σε υψηλό 16 ετών, ενώ ο δείκτης DXY, ο οποίος μετράει την ισχύ του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού βασικών νομισμάτων, εκτινάχθηκε για λίγο κοντά στο 106, το υψηλότερο από την κορύφωση της κρίσης των περιφερειακών αμερικανικών τραπεζών τον Μάρτιο.

Ως αποτέλεσμα, οι αγορές μετοχών οδηγήθηκαν σε sell-off, με τον S&P 500 να χάνει 1,6% και τον Nasdaq να υποχωρεί 1,8%.

Η πίεση στην αγορά μετοχών λόγω της αυστηρής πολιτικής της Fed θα μπορούσε να επιβαρύνει τις τιμές των κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με την εταιρεία εμπορίας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων QCP Capital.

«Αυτή η μακροοικονομική κίνηση θα μπορούσε να διεισδύσει στις αγορές κρυπτογράφησης και να οδηγήσει το BTC χαμηλότερα, αν και όχι στον βαθμό που έκανε στους παραδοσιακούς δείκτες, όπως το Nasdaq», σημειώνει.

Τα υψηλότερα επιτόκια θα ασκήσουν επίσης πίεση στις επιχειρήσεις ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που αντιμετωπίζουν προβλήματα, αυξάνοντας το κόστος αναχρηματοδότησης τους, σύμφωνα με τον Edward Moya, ανώτερο αναλυτή αγοράς στην διαδικτυακή πλατφόρμα μεσιτείας Oanda.

«Το κόστος δανεισμού θα παραμείνει αυξημένο και η αναχρηματοδότηση θα είναι εφιάλτης για τις εταιρείες κρυπτογράφησης», είπε σε συνέντευξή του στο CoinDesk TV.

«Η αγορά των κρυπτονομισμάτων, όχι μόνο χρειάζεται τα επιτόκια να κορυφωθούν, αλλά και να αυξηθούν τα στοιχήματα μείωσης επιτοκίων», πρόσθεσε ο Moya.

Μετά από αρκετές ημέρες διαπραγμάτευσης άνω των 27.000 δολαρίων, η τιμή του Βitcoin έχει πάρει μια στροφή προς το χειρότερο και έπεσε σε χαμηλό τριών ημερών στα 26.400 δολάρια, πριν ανακτήσει έκτοτε ένα μέρος των απωλειών.

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του έχει δεχθεί ελαφρύ πλήγμα και έχει πέσει στα 520 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η κυριαρχία του έναντι των altcoins έχει επανέλθει στο 49,2%.

Η κεφαλαιοποίηση της ευρύτερης αγοράς κρυπτονομισμάτων έχει χάσει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε μια μέρα και έχει πέσει στο 1,060 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, το Βitcoin υποχωρεί 0,11% στα 26.643,01 δολάρια, ενώ το Ethereum ανεβαίνει 0,46% στα 1.598,69 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana ανεβαίνει 0,36% στα 19,66 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει απώλειες 1,24% στο 0,24502829 δολάριο.

Το Polkadot διολισθαίνει 0,77% στα 4,01 δολάρια, το Dogecoin χάνει 0,79% στο 0,06116275 δολάριο και το Shiba Inu πέφτει 0,31% στο 0,00000728 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

Bitcoinethereumκρυπτονόμισμακρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
echase-ti-fora-tou-to-bitcoin-meikta-prosima-gia-ta-kryptonomismata.htm
Τυχαία Θέματα