Δυναμική κίνηση στο Χρηματιστήριο- Ισχυρά κέρδη σε τράπεζες και ΔΕΗ

Ισχυρά ανοδικά κινείται στη σημερινή συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον τραπεζικό κλάδο και τη μετοχή της ΔΕΗ να καταγράφουν «άλμα».

Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Δείκτης ανεβαίνει κατά 1,32% στις 1.250,09 μονάδες και ο τζίρος ανέρχεται στα 19,92 εκατ. ευρώ.

Ακόμα, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE σημειώνει κέρδη 1,64% στις 3.038,66 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει «άλμα» 2,79% στις 978,46 μονάδες.

Η

Λεωφόρος Αθηνών επιχειρεί να βγάλει «αντίδραση» στις πρόσφατες απώλειες, οι οποίες έχουν οδηγήσει τον Γενικό Δείκτη στο -6,5% από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Στο μεταξύ, σήμερα η μετοχή της Viohalco αναβαθμίζεται και εισέρχεται στους δείκτες FTSE / Russell Emerging Europe Large Cap από τον Mid Cap (όπου διαγράφεται), ενώ η μετοχή του ΟΛΠ όπως και της Cenergy προστίθενται στον Mid Cap.

Παράλληλα, στον Small Cap εντάσσεται ο τίτλος της EpsilonNet, ενώ στον Micro Cap, θα συμπεριληφθούν οι τίτλοι των Dimand, Lavipham, και Πετρόπουλου, με διαγραφή των μετοχών της Intrakat και της Κρι Κρι.

Ο τραπεζικός κλάδος σήμερα «οδηγεί» σε μεγάλο βαθμό τα κέρδη της αγοράς, με την Τράπεζα Πειραιώς να κερδίζει 4,29%, την Alpha Bank να βρίσκεται στο +2,81%, την ΕΤΕ να παρουσιάζει άνοδο 3,24% και την Eurobank να κερδίζει 1,80%.

Στο ταμπλό, τη μεγαλύτερη άνοδο παρουσιάζουν οι μετοχές των ΔΕΗ (+2,43%), Coca-Cola (+1,02%), Motor Oil (+1,79%), Μυτιληναίος (1,46%), Jumbo (+1,10%), ΟΠΑΠ (+1,56%) και ΑΔΜΗΕ (+0,93%).

Δείτε τις μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο και τη μεγαλύτερη πτώση στο ελληνικό Χρηματιστήριο ΕΔΩ.

χρηματιστήριοκέρδηΔΕΗΤΡΑΠΕΖΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα