Δημοσκόπηση MARC: Στο 6% η διαφορά μεταξύ ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ

Στις 6 μονάδες βρίσκεται στην πρόθεση ψήφου η «ψαλίδα» μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το α’ μέρος της μεγάλης μηνιαίας δημοσκόπησης της MARC για τον ΑΝΤ1. Η διαφορά έχει ανέβει κατά 0,8 ποσοστιαίες μονάδες, από το 5,2% που είχε καταγραφεί στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας.

Ειδικότερα, το κόμμα της κυβέρνησης είναι πρώτο με 32,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ

είναι δεύτερος με 26,1%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 9%, το ΚΚΕ με 6,1, το Εθνικό Κόμμα Έλληνες με 3,9%, η Ελληνική Λύση με 3,7% και το ΜέΡΑ25 με 3,6%.

Στο ερώτημα για τη συνολική αξιολόγηση της Κυβέρνησης, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά και μάλλον αρνητικά σε ποσοστό 54,4%.

Στο ερώτημα της δημοτικότητας των πολιτικών αρχηγών, προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με θετική και μάλλον θετική γνώμη σε ποσοστό 42,4% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 33,1%.

Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να έχει μεγάλο προβάδισμα. Στο ερώτημα ποια πιστεύετε ότι ήταν καλύτερη Κυβέρνηση, αυτή του κ. Μητσοτάκη ή αυτή του κ. Τσίπρα, το 47,7% επέλεξε αυτή του κ. Μητσοτάκη, ενώ το 35,2% αυτή του κ. Τσίπρα.

Τέλος, στο ερώτημα τι κυβέρνηση προτιμάτε το μεγαλύτερο ποσοστό συγκέντρωσε η αυτοδύναμη ΝΔ με 29,7%.

Αντ1πρόθεση ψήφουδημοτικότηταεκλογές 2023παράσταση νίκηςαυτοδυναμία
Keywords
Τυχαία Θέματα