Δημοσκόπηση GPO: Ανεπαρκή τα κυβερνητικά μέτρα για το 64,5%

16:59 7/3/2021 - Πηγή: Reporter

Στη συμπλήρωση ενός έτους από το ξέσπασμα της πανδημίας, στη διαχείριση και τα αποτελέσματά της στη χώρα μας, επικεντρώνεται η νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της GPO, η οποία δημοσιεύεται στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».

Το πρώτο βασικό αποτέλεσμα είναι ότι η κοινή γνώμη είναι ανήσυχη για την οικονομική πραγματικότητα η οποία στη μετα-Covid περίοδο είναι εντελώς ασταθής.

Παρόλες τις σημαντικές

δυσκολίες για την κυβέρνηση αυτή την περίοδο, το καμπανάκι φαίνεται να χτυπά δυνατότερα για την αξιωματική αντιπολίτευση η οποία φαίνεται να «κλειδώνει» μια διαφορά κοντά στις 13,5 μονάδες την οποία δεν μπορεί να μικρύνει, καθώς η ΝΔ καταγράφει ένα ποσοστό 36,4% έναντι του 22,7% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έτσι, καθίσταται πολιτικά κυρίαρχος δίνοντας στη Ν.Δ. έναν αέρα αυτοδυναμίας, καταγράφοντας ο ίδιος σημαντικό ποσοστό αποδοχής (47,7%) έναντι του Αλέξη Τσίπρα (24,1%) ως προς την καταλληλότητα για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Συνοπτικά, αφενός η ΝΔ έχει δεχτεί πολλά πλήγματα, κυρίως από την υπόθεση Λιγνάδη, από την άλλη η υπόθεση Κουφοντίνα «καίει» τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο επίπεδο αυτό, η παραίτηση Μενδώνη συγκεντρώνει πλειοψηφία (56,2%) αλλά επίσης πλειοψηφική είναι και η άποψη ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κυρίως επιθυμεί να αντλήσει πολιτική υπεραξία από το πρόβλημα παρά να το λύσει.

Όσον αφορά την υπόθεση Κουφοντίνα, το 62,9% θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να υποκύψει στον εκβιασμό της μεταγωγής. Το γεγονός ότι ίδια γνώμη φαίνεται να έχει και το 37,3% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνει την υπόθεση ότι η υπόθεση Κουφοντίνα είναι πιο επιβλαβής για τον ΣΥΡΙΖΑ παρά για τη ΝΔ.

Τέλος, στο επίπεδο της οικονομίας μετά την πανδημία, η πλειοψηφία της τάξης του 64,5% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το οικονομικό σχέδιο της κυβέρνησης και τα αντίστοιχα μέτρα στήριξης για τον κορονοϊό είναι ανεπαρκή.

τα Νέαπανδημίαπανελλαδική δημοσκόπησηΜητσοτακηςΤσίπραςΛιγνάδηςΚουφοντίνας
Keywords
Τυχαία Θέματα