Δημοσκόπηση Abacus: Νο. 1 πρόβλημα η ακρίβεια για τους Έλληνες

21:25 9/3/2022 - Πηγή: Reporter

Η ακρίβεια αποτελεί πιο σημαντικό πρόβλημα από τον κορονοϊό για την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της εταιρείας Abacus για λογαριασμό του Alpha.

Tα ευρήματα της δημοσκόπησης εστιάζουν κατά βάση στο πόσο επηρεάζεται η καθημερινότητα των πολιτών από την ακρίβεια, στο πόσο προβληματίζει η εισβολή στην Ουκρανία τους Έλληνες, αλλά και το αν τελικά έπρεπε η Ελλάδα να στείλει στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία.

Η

έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 2 και 8 Μαρτίου σε 1.026 άτομα.

Σε ερώτηση για το ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα, το 48% θεωρεί πως είναι η ακρίβεια, το 17% ο κορονοϊός, το 33% θεωρεί το ίδιο σημαντικά και τα δύο, ενώ 1% λέει ότι κανένα δεν είναι σημαντικό.

Σε ερώτηση για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση την ακρίβεια, το 44% θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει μείωση ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και το 32% υποστηρίζει την αύξηση κατώτατου μισθού.

Όσο για το πώς θα είναι η καθημερινότητα τους επόμενους 12 μήνες, το 59% υποστηρίζει ότι θα είναι χειρότερη, το 25% ίδια και το 13% καλύτερη.

Για το αν θα επιδεινωθούν οι σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας, το 67% λέει ναι, το 22% ίσως, το 10% όχι, ενώ το 1% ΔΞ/ΔΑ.

Για την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, το 62% λέει πως θα δυσκολέψει τη θέση της Ελλάδας, το 27% πως θα βοηθήσει, το 9% ισχυρίζεται πως δεν θα συμβεί τίποτα από τα δύο και 3% ΔΞ/ΔΑ.

Το 53% θεωρεί πως ο πόλεμος στην Ουκρανία θα έχει αρνητική επίδραση στα ελληνοτουρκικά, καθώς θα ευνοηθεί η Τουρκία. Το 29% θεωρεί ότι ίσως υπάρξει αρνητική επίδραση, το 17% διαφωνεί, ενώ το 3% ΔΞ/ΔΑ.

δημοσκοπήσειςπανδημίακορονοιόςΕΙΣΒΟΛΗ ΡΩΣΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Δημοσκόπηση Abacus, Έλληνες,dimoskopisi Abacus, ellines