Δημοψήφισμα εντυπώσεων...

Μέρκελ και Σαρκοζί μέσα από τις δηλώσεις κορυφαίων υπουργών τους στέλνουν μήνυμα ότι δεν διαπραγματεύονται τη δανειακή σύμβαση, ενώ καλούν την Ελλάδα να προχωρήσει το συντομότερο με τις αποφάσεις της.
Να επισπεύσουν τις εξελίξεις επιχειρούν εκπρόσωποι του γαλλογερμανικού
άξονα μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Γ.Παπανδρέου για τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Εξοργισμένος φέρεται να είναι ο κ.Σαρκοζί, ο οποίος μάλιστα παρόλο που κάλεσε τον πρωθυπουργό στις Κάννες, το γραφείο Τύπου του μεταδίδει πως θα έχει συνομιλίες με τις ελληνικές Αρχές, χωρίς να τον κατονομάζει.O Γερμανός υπουργός Εξωτερικών από την άλλη αποκλείει την πιθανότητα επαναδιαπραγμάτευσης της δανειακής σύμβασης, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Γάλλος πρωθυπυοργός Φρανσουα Φιγιόν.Ο κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπουργός Οικονομικών από την άλλη καλεί την Ελλάδα να διαλέξει σύντομα ποιο δρόμο θέλει να ακολουθήσει.

Την ίδια ώρα γερμανοί και γάλλοι αξιωματούχοι επιθυμούν την επίσπευση των ενεργειών που αφορούν το δημοψήφισμα και μάλιστα, όπως αναφέρει γάλλος υπουργός, την προώθηση μέσω του δημοψηφίσματος ερώτησης που αφορά το πραγματικό διακύβευμα: Την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στο ευρώ.Βεστερβέλε: Καμία επαναδιαπραγμάτευση ως προς το σχέδιο βοήθειας
Το ευρωπαϊκό σχέδιο της βοήθειας προς την Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο επαναδιαπραγμάτευσης, τόνισε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βέστερβελε.

«Θεωρούμε ότι το σύνολο αυτού του προγράμματος το οποίο συμφωνήσαμε την περασμένη εβδομάδα δεν τίθεται προς επαναδιαπραγμάτευση», δήλωσε από την Κωνσταντινούπολη ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, στο περιθώριο των εργασιών της διεθνούς διάσκεψης για το Αφγανιστάν.

«Είμαστε αποφασισμένοι να βρούμε μία λύση. Για εμάς, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα πράξουμε τα πάντα (ό,τι μπορούμε)», πρόσθεσε, σχολιάζοντας την ευρωπαϊκή κρίση.

«Επιδείξαμε πνεύμα αλληλεγγύης στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά υιοθετούμε την ιδέα ότι κάθε χώρα της ΕΕ εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της, πράγμα που σημαίνει ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες», υπογράμμισε.Φιγιόν: Η συμφωνία πρέπει να εφαρμοστεί πλήρως
Η Γαλλία είναι αποφασισμένη να δει τη συμφωνία για το πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα που συμφωνήθηκε την περασμένη εβδομάδα να εφαρμόζεται πλήρως, τόνισε ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν.

«Μετά τις ανακοινώσεις που έγιναν χθες από τον Έλληνα πρωθυπουργό, η Γαλλία είναι αποφασισμένη, μαζί με τους εταίρους της, να προωθήσει την πλήρη εφαρμογή αυτής της συμφωνίας», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

Η συμφωνία παραμένει ο οδικός χάρτης της Γαλλίας, προσέθεσε.

Ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ζαν Λεονετί, τόνισε ότι το ερώτημα που πρέπει να τεθεί στους Έλληνες είναι εάν θέλουν ή όχι να παραμείνουν στη ζώνη του ευρώ.

«Πιστεύω ότι αυτό που θα πρέπει να ειπωθεί στον ελληνικό λαό είναι ότι αυτό το δημοψήφισμα δεν αφορά το ερώτημα "αν είστε σ
Keywords
Τυχαία Θέματα