Δικάζεται για την SolarCity ο Μασκ-Κινδυνεύει να χάσει $2 δισ.

Στη δικαστική αίθουσα αναμένεται να βρεθεί την ερχόμενη Δευτέρα (12/7) ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, ο οποίος εάν χάσει τη δικαστική διαμάχη ενδεχομένως να χρειαστεί να πληρώσει πάνω από 2 δισ. δολάρια μειώνοντας τον προσωπικό του πλούτο.

Ο Μασκ πρόκειται να είναι ο πρώτος μάρτυρας σε μια δίκη που υπερασπίζεται τον ρόλο του στην εξαγορά της SolarCity από την Tesla ύψους 2,6 δισ. δολαρίων. Οι μέτοχοι έχουν μηνύσει τον Μασκ και τα μέλη του διοικητικού

συμβουλίου της Tesla, ισχυριζόμενοι ότι η συμφωνία του 2016 δεν ήταν συμφέρουσα για την SolarCity.

Όπως μεταδίδει το CNBC, ισχυρίζονται επίσης ότι η συμφωνία αυτή οδήγησε σε αθέτιμο πλουτισμό της οικογένειας Μασκ, που ήταν μεταξύ των μεγαλύτερων μετόχων. Τον κατηγορούν μάλιστα ότι μαζί με άλλα μέλη του Δ.Σ. δεν αποκάλυψαν όλες τις σχετικές λεπτομέρειες της συμφωνίας και παραβίασαν τους κανόνες εμπιστευτικότητας.

Από την πλευρά του, ο Μασκ επέμεινε ότι «αυτοεξαιρέθηκε» από τις διαπραγματεύσεις για την εξαγορά. Οι δικηγόροι του Μασκ αναμένεται να υποστηρίξουν ότι η συμφωνία με τη SolarCity δεν έχει βλάψει καθόλου τους μετόχους και ότι ψήφισαν συντριπτικά για να εγκρίνουν την εξαγορά.

Οι πρώην μέτοχοι της εταιρείας είχαν έρθει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης της Tesla, λαμβάνοντας το ποσό των 60 εκατ. δολαρίων. Ωστόσο, ο Μασκ αρνήθηκε τον συμβιβασμό και επέλεξε να δώσει τη μάχη στα δικαστήρια.

Σημειώνεται ότι η SolarCity ιδρύθηκε το 2006 και διευθύνεται από τα ξαδέρφια του Μασκ, Lyndon και Peter Rive, αλλά υποστηρίζεται από τον Μασκ που διετέλεσε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.

Solar CityΈλον ΜασκTeslaεξωδικαστικός συμβιβασμόςδιαπραγματεύσεις
Keywords
Τυχαία Θέματα