«Χτίζουν» πάνω στο θετικό μομέντουμ οι ευρωαγορές στο άνοιγμα

Κέρδη καταγράφουν οι περισσότεροι από τους κυριότερους δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τετάρτης (24/4), επεκτείνοντας τα κέρδη από την αρχή της εβδομάδας.

Οι μετοχές εξόρυξης καταγράφουν άλμα 1,9%, ενώ αυτές των τηλεπικοινωνιών υποχωρούν 0,4%.

Στο στρατόπεδο των μεμονωμένων μετοχών, οι μετοχές του γαλλικού ομίλου πολυτελείας Kering υποχωρούν περισσότερο από 9% στο άνοιγμα την Τετάρτη, αφού η εταιρεία προειδοποίησε ότι αναμένει απότομη πτώση στα κέρδη του πρώτου εξαμήνου

εν μέσω της μείωσης της ζήτησης για τα προϊόντα Gucci.

Η Volvo Cars υποχωρεί 6%, αφού τα έσοδα του πρώτου τριμήνου δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες.

Οι περιφερειακές μετοχές έκλεισαν με άνοδο την Τρίτη, με τον FTSE 100 του Ηνωμένου Βασιλείου να σημειώνει νέο ρεκόρ εντός της ημέρας καθώς οι επενδυτές χτίζουν στο αισιόδοξο κλίμα αυτή την εβδομάδα.

Οι αγορές της Ευρώπης έχουν ενισχυθεί από τα κέρδη σε Ασία και Wall Street αυτή την εβδομάδα, όπου οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τα τεχνολογικά κέρδη.

Μια μείωση των επιτοκίων του Ιουνίου από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενδέχεται να μην ακολουθηθεί από άλλες, ανάλογα με την εξέλιξη του πληθωρισμού, δήλωσε την Τετάρτη ο Γιόακιμ Νάγκελ. Ο πρόεδρος της γερμανικής Bundesbank είπε ότι θα υποστήριζε μια μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο, εάν τα επερχόμενα οικονομικά στοιχεία αυξήσουν την εμπιστοσύνη της ΕΚΤ ότι ο πληθωρισμός σύντομα θα επανέλθει στο στόχο του 2%.

«Ωστόσο, ένα τέτοιο βήμα δεν θα το ακολουθούσε απαραίτητα μια σειρά από μειώσεις επιτοκίων», είπε σε ομιλία του στο DZ Bank Capital Markets Conference 2024. «Δεδομένης της τρέχουσας αβεβαιότητας, δεν μπορούμε να δεσμευτούμε εκ των προτέρων σε μια συγκεκριμένη πορεία επιτοκίων», ξεκαθάρισε.

Ο Νάγκελ εξέφρασε επίσης επιφυλακτικότητα σχετικά με τις προοπτικές για τον πληθωρισμό, λέγοντας ότι φαίνεται επίμονος στον τομέα των υπηρεσιών, καθώς καθοδηγείται από τη «συνεχιζόμενη ισχυρή αύξηση των μισθών». Σημείωσε επίσης ότι ο δομικός πληθωρισμός παρέμεινε υψηλός.

«Δεν είμαι ακόμη πλήρως πεπεισμένος ότι ο πληθωρισμός θα επιστρέψει στον στόχο εγκαίρως και σταθερά», είπε.

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τετάρτης, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,19% στις 508,66 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κινείται ανοδικά 0,33% στις 18.200,75 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,18% στις 8.120,31 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται 0,52% στις 8.086 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει άνοδο 0,14% στις 34.411 μονάδες, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί 0,04% στις 11.073,50 μονάδες, με τον πορτογαλικό PSI 20 να χάνει 0,59% στις 6.554,75 μονάδες.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ #DAX_30 #Stoxx_Europe_600
Keywords
Τυχαία Θέματα