Χρηματιστήριο Αθηνών: Επιστροφή στα κέρδη χάρη σε deals και αποτελέσματα

Ανοδικά κινείται στη συνεδρίαση της Παρασκευής (26/4) το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι πρόσφατες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων και τα deals συνέβαλαν στη δημιουργία θετικού κλίματος.

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 1,10% στις 1.450,91 μονάδες, ο Τραπεζικός Δείκτης κερδίζει 1,17% στις 1.264,49 μονάδες και ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 καταγράφει άνοδο 1,07% στις 3.537,00 μονάδες.

Η σημερινή συνεδρίαση ακολουθεί μία ημέρα κατά την οποία οι επενδυτές προχώρησαν σε κατοχύρωση κερδών, μετά το ρεκόρ

13 ετών της Τρίτης, οδηγώντας τον ΓΔ χαμηλότερα, στις 1435,19 μονάδες. Η επιστροφή στα κέρδη οφείλεται, εν μέρει, στη συμφωνία της Epsilon Net για την εξαγορά της από τη General Atlantic -και συγκεκριμένα, τη θυγατρική Bidco- η οποία οδήγησε στην προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρείας, καθώς και τα θετικά αποτελέσματα των εισηγμένων.

Χθες, η Mytilineos ανακοίνωσε 10% αύξηση καθαρών κερδών το πρώτο τρίμηνο του 2024, καθώς και ότι εξετάζει το ενδεχόμενο dual listing, στο ΧΑ και σε χρηματιστήριο του εξωτερικού, ενώ η ΕΥΔΑΠ, στα αποτελέσματα του 2023, ανακοίνωσε αύξηση του τζίρου κατά 2,4%.

Στις σημερινές ανακοινώσεις, η ΑΒΑΞ σημείωσε σημαντική αύξηση 12,6% στον κύκλο εργασιών, το 2023, καθώς και καθαρά κέρδη €10 εκατ. Σήμερα, αναμένονται, επίσης, τα αποτελέσματα της Τεχνική Ολυμπιακή.

Δείτε τις μετοχές με τις μεγαλύτερες μεταβολές στο ταμπλό.

#Χρηματιστήριο_Αθηνών #ΧΑ #Άνοδος #κέρδη
Keywords
Τυχαία Θέματα
Χρηματιστήριο Αθηνών, Επιστροφή,chrimatistirio athinon, epistrofi