Αρτοποιός: Εκρηκτικό μείγμα υγρασίας, ανέμων και ζέστης τις επόμενες ημέρες

Για πέμπτη ημέρα συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο νησί της Ρόδου.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός σημείωσε πως πρόκειται για δύσκολη και πολύπλοκη επιχείρηση, ενώ τόνισε αυτή τη στιγμή υπάρχει μια μικρή αποκλιμάκωση στο μέτωπο της φωτιάς που κινείται σήμερα έξω από τα Λάερμα με κατεύθυνση προς τα ανατολικά του νησιού, στο φράγμα του Γαδουρά.

Επισήμανε παράλληλα ότι η κατάσταση τις επόμενες τρεις ημέρες θα δυσκολέψει περαιτέρω, κυρίως σε ηπειρωτικές περιοχές

της χώρας λόγω της υγρασίας, των ισχυρών βόρειων ανέμων και των υψηλών θερμοκρασιών, κάνοντας λόγο για εκρηκτικό μείγμα.

Από το πρωί στη μάχη της κατάσβεσης μπήκαν και τα εναέρια μέσα. Στο σημείο επιχειρούν 173 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 2 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη.

Επιπλέον συνδράμουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ καθώς και εθελοντές πυροσβέστες. Ακόμη, στις 7 το πρωί επρόκειτο να φτάσουν και 31 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 4 οχήματα από τη Σλοβακία.

Φθάνουν συνεχώς ενισχύσεις μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (UCPM) και του rescEU

Τους Έλληνες πυροσβέστες συνδράμουν ταυτόχρονα και ομάδες πυροσβεστών από τη Ρουμανία, τη Μάλτα και τη Βουλγαρία, που μετέχουν στο πρόγραμμα Προ-Εγκατάστασης (Pre-Positioning) του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Σημειώνεται ότι εναέρια συνδρομή για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών έχει λάβει η χώρα μας και σε διμερές επίπεδο, από το Ισραήλ και την Ιορδανία.

ΑΡΤΟΠΟΙΟΣΡόδοςφωτιέςΕΛΛΑΔΑκαύσωναςυγρασία
Keywords
Αναζητήσεις
artopoios-ekriktiko-meigma-ygrasias-anemon-kai-zestis-tis-epomenes-imeres.htm
Τυχαία Θέματα