Απορρίπτεται ο ελάχιστος μισθός 15$ στο «πακέτο Μπάιντεν»

Η πρόβλεψη του ελάχιστου μισθού 15 δολαρίων δεν μπορεί να παραμείνει στο πακέτο τόνωσης του Προέδρου Τζο Μπάιντεν ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γερουσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ΜΜΕ των ΗΠΑ οι Δημοκρατικοί δεν μπορούν να παρακάμψουν τους Ρεπουμπλικάνους και να περάσουν τη διάταξη.

Η εξέλιξη αποτελεί ένα μεγάλο πλήγμα για τους προοδευτικούς και τον γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς, ο οποίος υπερασπίστηκε τον ελάχιστο

μισθό των 15 $ ως αύξηση μισθών προς τους ωριαίους εργαζόμενους. Ο ομοσπονδιακός ελάχιστος μισθός ανέρχεται στα 7,25 $ την ώρα και το Κογκρέσο δεν τον έχει αυξήσει εδώ και μια δεκαετία.

Ο Σάντερς έπαιξε κρίσιμο ρόλο προωθώντας την αύξηση του κατώτατου μισθού μέσω της περίπλοκης διαδικασίας, η οποία φαίνεται να κολλάει στον κανόνα Byrd, ο οποίος περιγράφει ότι το στοιχείο ενός νομοσχεδίου πρέπει να σχετίζεται με τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.

Ο Σάντερς δημοσίευσε μια δήλωση το απόγευμα της Πέμπτης εμφανώς δυσαρεστημένος: "Είναι δύσκολο για μένα να καταλάβω πώς η γεώτρηση πετρελαίου στο Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής της Αρκτικής ήταν σύμφωνη με τον κανόνα Byrd, αλλά η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν είναι", δήλωσε αναφερόμενος σε ένα μέρος του φορολογικού νόμου του 2017 των Ρεπουμπλικανών.

Πρόσθεσε ότι θα εισαγάγει μια τροπολογία για "να αφαιρέσει τις φορολογικές εκπτώσεις σε μεγάλες, κερδοφόρες εταιρείες που δεν πληρώνουν στους εργαζομένους τουλάχιστον 15 $ την ώρα, και για να παρέχουν στις μικρές επιχειρήσεις τα κίνητρα που χρειάζονται για να αυξήσουν τους μισθούς."

Οι Δημοκρατικοί Γερουσιαστές δεσμεύονται, πάντως, να εγκρίνουν το νομοσχέδιο πριν από τις 14 Μαρτίου, την ημερομηνία κατά την οποία τα ενισχυμένα προγράμματα ασφάλισης ανεργίας θα αρχίσουν να λήγουν για εκατομμύρια Αμερικανούς.

ελάχιστος μισθόςΜπάιντενπανδημίαΗΠΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα