Απαντήσεις Τσίπρα για συνάντηση με Βαρουφάκη και κόστος εξαγγελιών

13:38 2/5/2023 - Πηγή: Reporter

Ο Αλέξης Τσίπρας διέψευσε κατηγορηματικά την πληροφορία που αναπαρήγαγαν αρκετά μέσα ενημέρωσης, πως συναντήθηκε με τον Γιάνη Βαρουφάκη στο πλαίσιο των προεκλογικών ζυμώσεων για τη συγκρότηση προοδευτικής συγκυβέρνησης μετά τις 21 Μαϊου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το μεσημέρι της Τρίτης (2/5) ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε σχετικά, καθώς είχε κάνει σχετική αναφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που

παραχώρησε στο Open.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε ωστόσο κατηγορηματικά ότι συνάντησε τον Γιάνη Βαρουφάκη. Έκανε λόγο για... συνταγή Τραμπ.

"Αυτές είναι οι μέθοδοι Τραμπ: Τα fake news", τόνισε συγκεκριμένα και πρόσθεσε "δεν μπορώ να εξηγήσω τον έρωτα Μητσοτάκη- Βαρουφάκη, σε πρώτη φάση είναι μονόπλευρος, αλλά και ο κ.Βαρουφάκης έχει εμμονές, μιλάει το 2023 για σχέδια Δήμητρα. Εγώ πάντως δεν κάνω συναντήσεις στα κρυφά".

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο κ. Τσίπρας εκτίμησε πως δεν θα χρειαστούν δεύτερες εκλογές: "Η απλή αναλογική κατά πάσα πιθανότητα θα βγάλει κυβέρνηση", σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εξαγγελίες - Οικονομία

Σε σχέση με την κριτική για το κόστος του προγράμματος που ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε πως είναι σωστά κοστολογημένο:

"Το πρόγραμμά μας κοστίζει το μισό από τις απευθείας αναθέσεις της ΝΔ, δηλαδή 5,5 δισ. ευρώ. Το Σεπτέμβριο τα είχαν κοστολογίσει τα ίδια 25 δισ. τώρα λένε 70; Ωστόσο, δεν εκπλήσσομαι. Άλλωστε, όταν βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, ο κ.Μητσοτάκης έλεγε ότι υπογράψαμε τέταρτο μνημόνιο".

Πρόσθεσε πως για τους μισθούς "η πλειοδοσία είναι από την πλευρά Μητσοτάκη που τάζει 1.500 ευρώ μέσο μισθό. Εμείς λέμε να πάμε τον κατώτατο μισθό στα 880 ευρώ. Να μπορούν ειδικά οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να δίνουν".

ΤσίπραςΒαρουφάκηςεκλογές 2023
Keywords
Τυχαία Θέματα