Αντιπρόεδρος Fed για επιτόκια: «Προσεκτικά» στην επόμενη απόφαση

«Προσεκτικές» θα είναι οι επόμενες κινήσεις για τα επιτόκια, σύμφωνα με όσα τόνισε ο αντιπρόεδρος της Fed, Φίλιπ Τζέφερσον, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Οι αξιωματούχοι της Fed είναι «σε θέση να προχωρήσουν προσεκτικά ώστε να αξιολογήσoυν σε ποιο βαθμό χρειάζεται περαιτέρω σύσφιξη εφόσον είναι αναγκαία για να επιστρέψει ο πληθωρισμός στον στόχο του 2%», τόνισε.

«Παραμένω ενήμερος για τη

σύσφιξη των χρηματοοικονομικών συνθηκών μέσω υψηλότερων αποδόσεων των ομολόγων και το έχω υπόψη μου καθώς αξιολογώ τη μελλοντική πορεία της νομισματικής πολιτικής» ανέφερε.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «βρισκόμαστε σε μια ευαίσθητη περίοδο διαχείρισης κινδύνων, όπου πρέπει να εξισορροπήσουμε τον κίνδυνο να μην έχουμε αυστηροποιήσει αρκετά την πολιτική με τον κίνδυνο η πολιτική μας να είναι τελικά πολύ περιοριστική».

Η Fed θα «προχωρήσει προσεκτικά» στις αποφάσεις για το αν δικαιολογούνται και νέες αυξήσεις στα επιτόκιά της, όπως υπογράμμισε, ενώ απαρίθμησε 2 κινδύνους που υπάρχουν για την χώρα του: ο πιθανός αντίκτυπος στις ΗΠΑ από τη βραδύτερη ανάπτυξη σε Κίνα και Ευρώπη αλλά και η ευρωστία της αμερικανικής αγοράς εργασίας που μπορεί να παραμείνει «πολύ ισχυρή εμποδίζοντας να επιτευχθεί περαιτέρω αποπληθωρισμός».

αντιπρόεδροςFEDεπιτόκια
Keywords
Αναζητήσεις
antiproedros-fed-gia-epitokia-prosektika-stin-epomeni-apofasi.htm
Τυχαία Θέματα
Αντιπρόεδρος Fed, Προσεκτικά,antiproedros Fed, prosektika