Αλεξανδρούπολη: Εκκενώθηκαν νοσοκομείο, γηροκομεία και 8 οικισμοί-Η εικόνα στα μέτωπα

Άλλη μια εφιαλτική νύχτα πέρασαν πυροσβέστες, εθελοντές και φυσικά οι κάτοικοι των περιοχών που συνεχίζουν να φλέγονται σε διάφορα μέρη της χώρας, με το δυσκολότερο μέτωπο να είναι αυτό στην Αλεξανδρούπολη.

Οι φλόγες έφτασαν μέχρι τον περίβολο του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης, το οποίο εκκενώθηκε, με τους 69 από τους ασθενείς να έχουν μεταφερθεί στο επιβατηγό- οχηματαγωγό πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής» και τους υπόλοιπους σε άλλα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν

115 διακομιδές με 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ από Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Καβάλα, Ξάνθη, Διδυμότειχο, Θεσσαλονίκη και τρία στρατιωτικά υπό τις εντολές του προέδρου του ΕΚΑΒ, Νίκου Παπαευσταθίου.

Για την επιχείρηση έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη και δύο μονάδες του Ειδικού Τμήματος Καταστροφών του ΕΚΑΒ και ένα κινητό συντονιστικό κέντρο.

Από τους 115 ασθενείς, 12 ήταν νεογνά και 8 ασθενείς ΜΕΘ. Περίπου 50 περιπατητικοί ασθενείς μεταφέρθηκαν με λεωφορεία.

Οι ασθενείς διακομίστηκαν στα νοσοκομεία Κομοτηνής και Ξάνθης και τα νεογνά στην Καβάλα.

Την επιχείρηση συντονίζουν ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και ο κ. Παπαευσταθίου.

Εκκενώθηκαν δύο γηροκομεία και οκτώ οικισμοί

Παράλληλα, περίπου 130 ηλικιωμένοι απομακρύνθηκαν από το Ιωακείμιο γηροκομείο και το Σταυρίδειο εκκλησιαστικό ίδρυμα χρονίως πασχόντων της Ι. Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, με τη συνδρομή της δημοτικής Αρχής Αλεξανδρούπολης.

Για όσους είναι κλινήρεις και δεν ήταν εφικτή η μετακίνησή τους, μετέβησαν στο σημείο ικανές πυροσβεστικές δυνάμεις για την ασφάλειά τους.

Επίσης, στη διάρκεια της νύχτας δόθηκε μέσω του 112 εντολή εκκένωσης προς Αλεξανδρούπολη στους κατοίκους των οικισμών Πλάκα, Δίκελλα, Μάκρη, Νέα Χιλή, Ελαιώνας, Έλατο, Πεύκη και Άγιος Γεώργιος.

Νεκρός στο δάσος της Δαδιάς

Στη φωτιά που καίει στο δάσος της Δαδιάς είχαμε και έναν νεκρό, καθώς υπάλληλος του Δασαρχείου Σουφλίου εντόπισε χωρίς τις αισθήσεις του έναν άνδρα σε σημείο από το οποίο είχε περάσει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή.

Ο νεαρός άνδρας, πιθανότατα μετανάστης, έχασε τη ζωή του από αναθυμιάσεις.

Ολονύχτια μάχη στην Εύβοια

Μεγάλη είναι και η φωτιά που καίει στην Εύβοια, με εναέρια μέσα να ξεκινούν ρίψεις με το πρώτο φως της ημέρας.

Από τη φωτιά μέχρι στιγμής έχουν καεί αρκετά στρέμματα δάσους αλλά και επιχειρήσεις στην περιοχή Αρτάκης – Βατώντα.

Μηχανήματα του στρατού, της περιφέρειας και των δήμων ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες.

Πολλές περιοχές, που ήταν κυκλωμένες από τα μέτωπα της φωτιάς, βρέθηκαν χωρίς ρεύμα και νερό, καθώς ένα μεγάλο μέρος του δικτύου της ΔΕΗ έχει υποστεί ζημιές. Σε αρκετές περιπτώσεις αποκαταστάθηκαν οι βλάβες από τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ, ενώ παράλληλα τοποθετήθηκαν και γεννήτριες, για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των κατοίκων.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που καίει χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή του Προφήτη Ηλία και στα Ψαχνά Ευβοίας, επιχειρούν 92 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων 19 Γάλλων πυροσβεστών και 30 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχείρησαν 8 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα.

Μέσω του 112 εκκενώθηκαν τα νότια Ψαχνά και η βόρεια Αρτάκη.

Αρκετά τα σοβαρά μέτωπα

Πυρκαγιές μαίνονται και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Στην Κύθνο, εκκενώθηκαν μέσω του 112 τα καταλύματα στην Παραλία «Σκύλος», ενώ 20 άτομα χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν από την περιοχή, με ιδιωτικά σκάφη.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίς χθες το μεσημέρι, στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Νέστου, στην Καβάλα. Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς. Η φωτιά καίει κυρίως χορτολιβαδική έκταση και καλλιέργειες στα χωριά Νέο Ξεριά, Γέροντα, Αβραμυλιά και Διαλεκτό, ενώ κάηκαν κτηνοτροφικές μονάδες και σπίτια.

Δύο πυροσβέστες υπέστησαν εγκαύματα κατά την κατάσβεση και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ ένα πυροσβεστικό όχημα υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές.

Στο πύρινο μέτωπο της Βοιωτίας, μέσω του 112, εκκενώθηκαν οι οικισμοί Ταρσός, Καρυώτι, 'Αγιος Αθανάσιος και Παναγιά Καλαμιώτισσα.

ΑλεξανδρούποληφωτιάΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣΕΥΒΟΙΑΨαχνάκύθνοςΒοιωτίακαβαλα
Keywords
Αναζητήσεις
alexandroupoli-ekkenothikan-nosokomeio-girokomeia-kai-8-oikismoi-i-eikona-sta-metopa.htm
Τυχαία Θέματα