Ακόμη κι ως… κατάδικος θα κάνει προεκλογική εκστρατεία ο Τραμπ

Παρά τις εις βάρος του διώξεις από την ομοσπονδιακή δικαιοσύνη, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος φιλοδοξεί για μια νέα προεδρική θητεία, δήλωσε ότι ακόμη και αν καταδικαστεί δεν θα σταματήσει την προεκλογική του εκστρατεία στην μάχη του προς τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2024.

Αντιμέτωπος με διώξεις και έρευνες σε πολυάριθμες δικαστικές

υποθέσεις, ο 77χρονος μεγιστάνας, που παρουσιάζεται ως το φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές, ρωτήθηκε σε μια συνέντευξη που παραχώρησε αναφορικά με τις κατηγορίες σε βάρος του, την επομένη της ανακοίνωσης νέων κατηγοριών εναντίον του στην υπόθεση απόρρητων εγγράφων.

Όταν ρωτήθηκε από τον ακροδεξιό ραδιοφωνικό παρουσιαστή Τζον Φρέντερικς αν θα τερμάτιζε την προεκλογική εκστρατεία του στην περίπτωση που καταδικαστεί, ο Τραμπ απάντησε «επ' ουδενί».

«Δεν αναφέρεται πουθενά στο Σύνταγμα ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε (να με εμποδίσει)» από το να κάνω προεκλογική εκστρατεία, είπε.

«Ακόμη και οι παλαβοί της ριζοσπαστικής αριστεράς λένε ότι δεν θα με εμποδίσει», τόνισε. «Αυτοί οι άνθρωποι είναι άρρωστοι. Αυτό που κάνουν είναι απολύτως φρικτό», είπε.

Ο πρώην πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ όπως ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Τζορτζ Ουόκερ Μπους «πήραν έγγραφα», υποδηλώνοντας ψευδώς ότι οι προκάτοχοί του συμπεριφέρθηκαν με τον τρόπο για τον οποίο τώρα αυτός διώκεται.

Ντόναλντ ΤραμπΗΠΑπροεδρικές εκλογέςΡεπουμπλικανοί
Keywords
Αναζητήσεις
akomi-ki-os-katadikos-tha-kanei-proeklogiki-ekstrateia-o-trab.htm
Τυχαία Θέματα