Αιχμές Μητσοτάκη για τη... συνταγή της ΕΕ στο μεταναστευτικό

Κριτική στην ΕΕ πως ασχολείται μόνο όταν υπάρχει κρίση και όχι προληπτικά, όπως οφείλει, άσκησε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρέμβασή του για το Μεταναστευτικό στη Σύνοδο Κορυφής της MED9.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε συγκεκριμένα την ανάγκη να αναπτύξει η ΕΕ σχέσεις με τις τρίτες χώρες, αλλά με τρόπο συντεταγμένο και προληπτικά, και όχι όταν υπάρχει κρίση.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, Πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στην πολιτική ενεργητικής αποτροπής που ακολουθεί η Ελλάδα τόσο στα χερσαία

όσο και στα θαλάσσια σύνορά της, αφιερώνοντας μεγάλη προσπάθεια και πόρους, πολιτική που, όπως υπογράμμισε, έχει λειτουργήσει αποτρεπτικά και έχει περιορίσει τις ροές, στέλνοντας το μήνυμα στους διακινητές ότι είναι δύσκολο να φτάσει κανείς στην Ελλάδα.

Σημείωσε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να ακολουθεί αυτή την πολιτική, επιδιώκει, ωστόσο, τη συνεργασία με την Τουρκία για τον περιορισμό των ροών.

Νωρίτερα, ο κ.Μητσοτάκης είχε συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν. Όπως επισήμανε, η Ελλάδα θα παραμείνει συνεπής στην πολιτική φύλαξης των συνόρων.

Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για τις δυνατότητες συνεργασίας στον τομέα της τεχνολογίας για την πρόβλεψη ακραίων καιρικών φαινομένων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο μεταναστευτικό και στη σημασία φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και συνεργασίας με τις χώρες προέλευσης.

Μητσοτακηςσύνοδος κορυφήςΕΕμεταναστευτικό
Keywords
Αναζητήσεις
aichmes-mitsotaki-gia-ti-syntagi-tis-ee-sto-metanasteftiko.htm
Τυχαία Θέματα