Wall Street: Στον «αστερισμό» των νέων στοιχείων για τον πληθωρισμό

Μικρές μεταβολές καταγράφουν σήμερα (11/7) οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να είναι επιφυλακτικοί εν όψει των στοιχείων για τον αμερικανικό πληθωρισμό, που ανακοινώνονται αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με το Reuters, υπάρχει η ελπίδα ότι η επιβράδυνση των αυξήσεων των τιμών θα μπορούσε να υποστηρίξει ένα νωρίτερο από το αναμενόμενο τέλος στην πολιτική ταχείας νομισματικής σύσφιξης της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ

(Federal Reserve).

Οι περισσότερες μετοχές της Wall Street συνεχίζουν να σημειώνουν άνοδο, μετά το «φρένο» που μπήκε χθες στο τριήμερο πτωτικό σερί. Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,34% στις 34.059,66 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,09% στις 4.413,68 μονάδες, ενώ αντίθετα ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,11% στις 13.671,01 μονάδες.

Στους εταιρικούς τίτλους, η Etsy καταγράφει «άλμα» 7,2% και η μετοχή της Salesforce σημειώνει άνοδο 4% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα αυξήσει τις τιμές σε όλους τους τομείς της τον ερχόμενο Αύγουστο.

Η έκθεση για τον πληθωρισμό του Ιουνίου που θα δημοσιευθεί την Τετάρτη, καθώς και ο δείκτης τιμών παραγωγού Ιουνίου που αναμένεται να κυκλοφορήσει την Πέμπτη, θα ρίξουν φως στο εάν η πτώση του πληθωρισμού συνεχίστηκε και θα δημιουργήσει το φόντο για τη μελλοντική κατεύθυνση των επιτοκίων.

Οι επενδυτές προβλέπουν ακόμη μία αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της Federal Reserve στις 25-26 Ιουλίου. Ωστόσο, είναι αναποφάσιστοι σχετικά με το τι θα κάνει η κεντρική τράπεζα στη συνεδρίασή της τον Σεπτέμβριο, αφού τα στοιχεία για τις συνεχιζόμενες εύρωστες θέσεις εργασίας την περασμένη εβδομάδα προκάλεσαν ανησυχία ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα επιστρέψουν δυναμικότερα στις αυξήσεις των επιτοκίων μετά την παύση του Ιουνίου.

«Η παύση, είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε, είναι για να συγκεντρωθούν περισσότερες πληροφορίες», σχολίασε ο Dan Greenhaus της Solus Alternative Asset Management στο CNBC. «Μία ακόμη αύξηση ή δύο ακόμη αυξήσεις είναι πολύ λιγότερο σημαντική από το πότε, τελικά, θα αρχίσουν να μειώνουν τα επιτόκια. Αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό για το τοπίο των κινδύνων στις αγορές», πρόσθεσε.

WALL STREET ΗΠΑπληθωρισμόςFEDERAL RESERVEDow JonesNasdaqETSYSalesforce
Keywords
Τυχαία Θέματα