Wall Street: Ήπιες μεταβολές μετά το ρεκόρ του S&P 500

Μικρές διακυμάνσεις παρουσιάζουν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα (12/2), προερχόμενες μετά από μια εβδομάδα ρεκόρ για τον S&P 500.

Ειδικότερα, ο S&P 500 υποχωρεί κατά -0.2% στις 5,026.38 μονάδες, και ο Dow Jones κινείται πτωτικά στις 38,700.06 μονάδες. Ο Nasdaq Composite χάνει 0,5% στις 17,953.48 μονάδες.

Η Salesforce αποτελεί το σημερινό αγκάθι για τον Dow Jones, με τη μετοχή της εταιρείας λογισμικού που βασίζεται στο cloud να διολισθαίνει σχεδόν 1%. Οι μετοχές της

Hershey πέφτουν περισσότερο από 2% μετά την υποβάθμιση σε underweight από τη Morgan Stanley λόγω της πιο ήπιας ζήτησης. Από την άλλη πλευρά, η Diamondback Energy σημειώνει άνοδο σχεδόν 6% μετά την ανακοίνωση ότι θα εξαγοράσει τον παραγωγό πετρελαίου και φυσικού αερίου Endeavor Energy Partners.

Την Παρασκευή, ο S&P 500 έκλεισε πάνω από τις 5.000 μονάδες για πρώτη φορά στην ιστορία. Ο ευρύτερος δείκτης έχει πλέον σημειώσει άνοδο άνω του 5% από την αρχή του έτους.

Και οι τρεις βασικοί δείκτες προέρχονται από την πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών, με τον S&P 500 και τον Nasdaq Composite αντίστοιχα να προσθέτουν 1,4% και 2,3% την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο Dow σημείωσε μικρή άνοδο.

Περίπου 61 εισηγμένες του S&P 500 πρόκειται να ανακοινώσουν κέρδη εντός της εβδομάδας, συμπεριλαμβανομένων των Lyft, Instacart και DoorDash. Εταιρείες όπως η AutoNation, Kraft Heinz, Hasbro και Coca-Cola θα ανακοινώσουν επίσης τις οικονομικές τους επιδόσεις.

#Wall_Street #Μεταβολές #μετοχές #S&P_500 #Salesforce
Keywords
Αναζητήσεις
wall-street-ipies-metavoles-meta-to-rekor-tou-sp-500.htm
Τυχαία Θέματα