Wall Street: Ακάθεκτος ο Dow Jones- 12η ημέρα κερδών

Με κέρδη έκλεισαν τη σημερινή (25/6) συνεδρίαση οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να στρέφεται στη συνεδρίαση της Fed, καθώς και τις επόμενες κινήσεις όσον αφορά στην αύξηση των επιτοκίων.

Αναλυτικά, ο Dow Jones σημείωσε κέρδη ύψους 0,08% στις 35.437,93 μονάδες. Παράλληλα, άνοδο κατέγραψε και ο S&P 500, κερδίζοντας 0,29% στις 4.567,87 μονάδες, με τον Nasdaq να κλείνει με κέρδη 0,61% στις 14.144,56 μονάδες.

Οι επενδυτές

αναμένουν την απόφαση της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve την Τετάρτη, και θα αναλύσουν τα σχόλια του προέδρου Jerome Powell για τις προοπτικές για την οικονομία.

Οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 0,25%. «Πρέπει να είναι πεπεισμένοι (οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής) ότι ο πληθωρισμός είναι σταθερός σε αυτό το μονοπάτι προς τον στόχο τους», δήλωσε ο Tom Hainlin της τράπεζας των ΗΠΑ. «Και νομίζω ότι υπάρχουν ακόμα περισσότερες πληροφορίες που πρέπει να έχουμε. Επομένως, δεν θα λέγαμε ότι υπάρχει απαραιτήτως βεβαιότητα ότι αυτή είναι η τελευταία αύξηση για τη χρονιά».

Στα επιχειρηματικά νέα, οι μετοχές της General Motors σημείωσαν πτώση 5%, ενώ της General Electric αναρριχήθηκαν σχεδόν 5% λόγω των ισχυρότερων από το αναμενόμενο εσόδων για το δεύτερο τρίμηνο.

Η μετοχή της μικρής τράπεζας PacWest σημείωσε «βουτιά» που έφτασε το 22%, μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal που αποκάλυψε ότι η Banc of California είναι σε προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά της ανταγωνιστικής της.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, οι επενδυτές περιμένουν τα αποτελέσματα της Alphabet και της Microsoft, που είναι βέβαιο ότι θα επηρεάσουν το κλίμα της αγοράς. Mέχρι στιγμής περίπου 130 εταιρείες του S&P 500 έχουν δημοσιεύσει αποτελέσματα, με το 79% να έχει υπερβεί τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με τα δεδομένα της Factset.

Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο το πετρέλαιο

Κέρδη κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη, με τα συμβόλαια παραδόσεως Σεπτεμβρίου για το αμερικανικό WTI στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης να σημειώνουν άνοδο 1,12% στα 79,61 δολάρια/βαρέλι. Από την άλλη, το μπρέντ σημείωσε άνοδο 0,86% στα 83,19 δολάρια το βαρέλι.

Ανοδικά και ο χρυσός

Παράλληλα, τα συμβόλαια παραδόσεως Αυγούστου του χρυσού στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων έκλεισαν την Τρίτη στα 1.965,85 δολάρια/ουγγιά, καταγράφοντας κέρδη 0,19%.

Το ασήμι παράδοσης Σεπτεμβρίου κέρδισε 1,03% στα 24,835 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ ο χαλκός παράδοσης Σεπτεμβρίου σημείωσε κέρδη 1,72% στα 3,9223 δολάρια/λίβρα.

Wall StreetΠΕΤΡΕΛΑΙΟχρυσός
Keywords
Αναζητήσεις
wall-street-akathektos-o-dow-jones--12i-imera-kerdon.htm
Τυχαία Θέματα