UBS: «Διέλυσε» τις εκτιμήσεις για τα κέρδη το α’ τρίμηνο

09:52 7/5/2024 - Πηγή: Reporter

Η UBS επέστρεψε στα κέρδη έπειτα από δύο συνεχόμενες απώλειες σε επίπεδο τριμήνου, καθώς κατέρριψε τις προσδοκίες για το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Τα χαμηλότερα έξοδα και τα οφέλη από την εξαγορά της Credit Suisse τον Ιούνιο του 2023 βοήθησαν την τράπεζα να σημειώσει καθαρά κέρδη 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο, ενώ οι εκτιμήσεις σε δημοσκόπηση

της LSEG έκαναν λόγω για κέρδη ύψους 721,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα έσοδα του Ομίλου κατά το πρώτο τρίμηνο ανήλθαν σε 12,74 δισεκατομμύρια δολάρια, επίσης υψηλότερα από τα αναμενόμενα και από 10,86 δισεκατομμύρια δολάρια το τέταρτο τρίμηνο του 2023. Τα έσοδα της ναυαρχίδας μονάδας Global Wealth Management αυξήθηκαν κατά 28% στα 6,14 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας CET1 της τράπεζας ήταν 14,8%, έναντι 14,4% το προηγούμενο τρίμηνο.

«Αυτό το τρίμηνο σηματοδοτεί την επιστροφή στα καθαρά κέρδη και περαιτέρω αύξηση κεφαλαίου, απόδειξη της δύναμης των franchise των επιχειρήσεων και των πελατών μας και της ικανότητάς μας να προσφέρουμε σημαντική πρόοδο στα σχέδια ένταξής μας, ενώ παράλληλα βελτιστοποιούμε ενεργά τους οικονομικούς μας πόρους», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Sergio Ermotti.

Οι μετοχές της UBS εκτινάχθηκαν κατά 51,7% πέρυσι, αλλά είχαν ένα πιο υποτονικό ξεκίνημα το 2024, σημειώνοντας πτώση 4,6% μέχρι στιγμής.

#UBS #τρίμηνο #ΕΤΑΙΡΙΚΑ_ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Keywords
Αναζητήσεις
ubs-dielyse-tis-ektimiseis-gia-ta-kerdi-to-a-trimino.htm
Τυχαία Θέματα