Tetra Pak: Επένδυση €40εκατ. για συλλογή και ανακύκλωση χάρτινων συσκευασιών

Με όραμα της τη βιώσιμη ανάπτυξη, η Tetra Pak® έχει θέσει ως στόχο της τη μείωση του περιβαλλοντικού της αντικτύπου, κρίνοντας αναγκαία μία νέα προσέγγιση σε όλο το φάσμα δραστηριοτήτων της βιομηχανίας τροφίμων, από την παραγωγή και την επεξεργασία, έως τη μεταφορά και τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τη συσκευασία τους. Ο 23ος απολογισμός βιωσιμότητας της Tetra Pak® αποτυπώνει τις καινοτόμες πρακτικές της προς αυτή

την κατεύθυνση, από την πρόσβαση σε ασφαλή και βιώσιμα συστήματα τροφίμων, έως τις ενέργειες της για το περιβάλλον και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Ο 23ος απολογισμός βιωσιμότητας της Tetra Pak® περιλαμβάνει τις καινοτόμες λύσεις και τις πρωτοβουλίες της για την προστασία των τροφίμων, των ανθρώπων και του πλανήτη. Πιο αναλυτικά, η Tetra Pak® τον τελευταίο χρόνο:

Μείωσε την εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου κατά 36%, με το 80% της ενέργειας να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, διπλασιάζοντας τη δυναμική της σε ηλιακή ενέργεια 5.55MWΛάνσαρε το «Araucaria Conservation Programme» στη Βραζιλία, το πρώτο πρόγραμμα για αποκατάσταση της γης στη βιομηχανία, σε συνεργασία με τοπική ΜΚΟ. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η αναμόρφωση 70 εκατ. τετραγωνικών μέτρων γης έως το 2030 για την επαναφορά της βιοποικιλότητας και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγήςΤον προηγούμενο χρόνο πωλήθηκαν 17,6 δισεκατομμύρια συσκευασίες και 10,8 δισεκατομμύρια καπάκια, κατασκευασμένα από φυτικά υλικά, εξοικονομώντας 96 χιλιάδες τόνους διοξειδίου του άνθρακα σε σύγκριση με τη χρήση πλαστικού από ορυκτά καύσιμαΕπένδυσε €40 εκατ. για να στηρίξει τη συλλογή και ανακύκλωση 50 εκατ. χάρτινων συσκευασιών, συμβάλλοντας στην κυκλική οικονομίαΠαρείχε δωρεάν γάλα και άλλα θρεπτικά ροφήματα σε 61 εκατ. παιδιά σε 41 χώρες ανά τον κόσμοΟλοκλήρωσε επιτυχώς την επικύρωση ενός υλικού με βάση τα πολυμερή, για να αντικαταστήσει τις στρώσεις αλουμινίου στις ασηπτικές χάρτινες συσκευασίες της, ενώ έχει ξεκινήσει δοκιμές σε ένα νέο υλικό με βάση τις ίνες – το πρώτο σε χάρτινες συσκευασίες τροφίμων που διανέμονται σε συνθήκες περιβάλλοντοςΈγινε η πρώτη εταιρία λύσεων επεξεργασίας και συσκευασίας στη βιομηχανία τροφίμων, που λάνσαρε καπάκι από ανακυκλωμένα πολυμερή σε συνεργασία με την Elvir, θυγατρική εταιρία της Savencia Fromage & DairyΣυνεργάστηκε με διάφορες εταιρίες με στόχο την αποφυγή της σπατάλης τροφίμων και την ανάπτυξη εναλλακτικών εφαρμογών με βάση τις πρωτεΐνες, οι οποίες εξασφαλίζουν χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα και δημιουργούν ένα πεδίο για περιορισμένη χρήση της γης και του νερού σε σύγκριση με παραδοσιακές πηγέςΔεσμεύτηκε να μειώσει κατά το ήμισυ τη σπατάλη τροφίμων, την κατανάλωση του νερού και το αποτύπωμα άνθρακα των μονάδων επεξεργασίας της έως το 2030

«Οι προσπάθειές μας για ένα καλύτερο, πιο βιώσιμο μέλλον συνεχίζονται σε συνεργασία με τους πελάτες και τους συνεργάτες μας, καθώς είναι επιτακτική η ανάγκη να μεγιστοποιήσουμε τον θετικό αντίκτυπο των δραστηριοτήτων μας στη φύση και την κοινωνία. Εάν η βιωσιμότητα δεν γίνει προτεραιότητα όλων μας, το αποτέλεσμα θα είναι ένας κόσμος που δεν θα αναγνωρίζουμε», λέει ο Adolfo Orive, Πρόεδρος & CEO της Tetra Pak®.

Μπορείτε να βρείτε τον αναλυτικό απολογισμό εδώ.

Tetra Pakσυσκευασίεςεπένδυσηαπολογισμός βιωσιμότητας
Keywords
Τυχαία Θέματα