SocGen: «Βλέπει» νέο upgrade της Ελλάδας από S&P και Fitch

15:37 5/4/2024 - Πηγή: Reporter

Συνέχεια στη θετική τροχιά της αξιολόγησης της Ελλάδας προβλέπει η Société Générale, σπεύδοντας ωστόσο να διευκρινίσει ότι αυτό θα αφορά την αναβάθμιση των προοπτικών (outlook) και όχι του rating.

Συγκεκριμένα, ο γαλλικός οίκος εξακολουθεί να πιστεύει ότι τα ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη της ελληνικής οικονομίας δικαιολογούν αναβαθμίσεις στις επόμενες εκθέσεις, της Standard and Poor’s στις 19 Απριλίου και της Fitch στις 31 Μαΐου,

περιμένοντας αναβαθμίσεις του outlook και στα δύο επίμαχα reviews.

Η SocGen αναμένει μια πρώτη αναβάθμιση του outlook σε θετικό από σταθερό, που είναι σήμερα, από αμφότερους τους οίκους αξιολόγησης, ώστε σε επόμενη φάση να ακολουθήσει η αναβάθμιση του rating.

Το νέο upgrade, τονίζει η Société Générale, θα έρθει κόντρα στη γενική εικόνα που επικρατεί στην Ευρώπη, όπου οι εκτιμήσεις για τις αξιολογήσεις των αξιόχρεων δεν είναι ιδιαίτερα θετικές, γεγονός που οδηγεί τη γαλλική τράπεζα να συστήσει θέση long στα ελληνικά 10ετή ομόλογα έναντι των αντίστοιχων ιταλικών.

Για την S&P, η SocGen εκτιμά πως το rating θα διατηρηθεί στο “ΒΒΒ-“ με πιθανότητα για αναβάθμιση στους επόμενους 12-18 μήνες. Όσο για την Fitch, η γαλλική τράπεζα αναμένει ανάλογη κίνηση με αυτή της Standard and Poor’s.

#Societe_Generale #προοπτικές #RATING
Keywords
Αναζητήσεις
socgen-vlepei-neo-upgrade-tis-elladas-apo-sp-kai-fitch.htm
Τυχαία Θέματα