Quest: Εξετάζει split και προχωρά σε επενδύσεις

Με ισχυρό «ταμείο» και άνεση ρευστότητας η Quest σχεδιάζει τα επόμενα βήματά της.

Όπως ανέφερε χτες (26/11) η διοίκησή της κατά την ενημέρωση των επενδυτών με αιχμή τα αποτελέσματα 9μήνου η πώληση της Cardlink έχει δώσει ρευστότητα 300 εκατ. ευρώ περίπου (ταμείο και γραμμές χρηματοδότησης) κι έτσι η εταιρεία να προχωρήσει επενδύσεις αλλά και να κάνει εξαγορές προκειμένου να αυξήσει την ανάπτυξή της.

Έτσι, υλοποιεί ένα μεγαλύτερο επενδυτικό

σχέδιο το 2021 ύψους 20-25 εκατ. σε σχέση με το 2020, ενώ αναμένεται να ολοκληρώσει τη εξαγορά της Γ.Ε. Δημητρίου που ανέρχεται στα 25 εκατ. ευρώ το 2022, αλλά το κέντρο διαλογής στην Πέτρου Ράλλη.

Η διοίκηση επίσης εμφανίστηκε εξαιρετικά ευχαριστημένη με την είσοδο της μετοχής στον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25. Σημειώνεται ότι οι αποδόσεις στο Χα έχουν γράψει άνοδο 70% από την αρχή του έτους με την τιμή πλέον να είναι στα 17 ευρώ. Κι έτσι, η διοίκηση της Quest εξετάζει split, προκειμένου να βοηθηθεί η εμπορευσιμότητα και η διασπορά. Ωστόσο τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρει το διοικητικό συμβούλιο και η γενική συνέλευση.

Αναφορικά με το προσωρινό μέρισμα των 1,25 ευρώ ανά μετοχή θα δοθεί στις αρχές Φεβρουαρίου, ενώ θα εξεταστεί τι θα κάνει η εταιρεία για το συνολικό στις αρχές του 2022.

Σε σχέση με την πορεία της αγοράς η διοίκηση εξέφρασε την αισιοδοξία της συνολικά, ενώ για τις ελλείψεις προϊόντων, η διοίκηση ανέφερε ότι πρόκειται για διεθνές φαινόμενο.

Υπενθυμίζεται πως σε επίπεδο συνεχιζόμενων δραστηριοτήτων οι πωλήσεις ανήλθαν στα 637 εκατ. ευρώ από 455 εκατ. ευρώ και τα κέρδη μετά από φόρους στα 27,7 εκατ. ευρώ από 6 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Αλεξάκης

QuestΕπενδύσειςsplit
Keywords
Τυχαία Θέματα