Placement για το 1,5% της Jumbo από τον Απ. Βακάκη

21:37 8/5/2024 - Πηγή: Reporter

Τη διάθεση περίπου 2 εκατ. μετοχών, μέσω της εταιρείας Jumbo Tanocerian Maritime, αποφάσισε ο πρόεδρος και βασικός μέτοχος της Jumbo, Απόστολος Βακάκης.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το placement αφορά το 1,5% του συνόλου των μετοχών της Jumbo που βρίσκονται σε κυκλοφορία.

Η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί

στις 9 Μαΐου και υλοποιήθηκε από τη Citi, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων.

Η τιμή διάθεσης διαμορφώθηκε στα 27,2 ευρώ, με discount 9,3% έναντι του σημερινού (8/5) κλεισίματος, στα 30 ευρώ, που αποτελούν νέο ιστορικό υψηλό.

Οι μετοχές διατέθηκαν από τη Tanocerian Maritime, συμφερόντων του κ. Βακάκη, που κατείχε πριν το placement το 19,36% του μετοχικού κεφαλαίου της Jumbο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συγκεντρώθηκαν προσφορές για πάνω από 4 εκατ. τίτλους (110 εκατ. ευρώ).

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βακάκης, σε τηλεδιάσκεψη που είχε πρόσφατα με αναλυτές, είχε ανακοινώσει την απόφαση της Jumbo να επενδύσει στην Trade Estates του ομίλου Fourlis με ποσοστό 1%.

Η τελευταία φορά που ο κ. Βακάκης προέβη σε ιδιωτική διάθεση μετοχών ήταν τον Μάρτιο του 2021, όταν και πάλι είχε διαθέσει μέσω της Tanocerian Maritime 5,25 εκατομμύρια μετοχές με discount 8%, μειώνοντας τότε το ποσοστό του στην εισηγμένη κατά 3,86%.

Η πλήρως ελεγχόμενη από τον Απόστολο Βακάκη Tanocerian Maritime δραστηριοποιείται κυρίως στον χρηματοοικονομικό τομέα, ενώ κατέχει συμμετοχές σε επενδυτικά χαρτοφυλάκια, όπως τα ακίνητα.

#ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ_ΒΑΚΑΚΗΣ #Jumbo #Tanocerian_Maritime #διάθεση_μετοχών
Keywords
Αναζητήσεις
placement-gia-to-15-tis-jumbo-apo-ton-ap-vakaki.htm
Τυχαία Θέματα