Netflix: Ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα κέρδη- 16% αύξηση συνδρομητών

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, καθώς το νέο πακέτο πιο οικονομικής συνδρομής που υποστηρίζεται από διαφημίσεις συνέβαλε στην προσέλκυση 9,3 εκατομμυρίων νέων πελατών, σχεδόν διπλάσιων από τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών.

Τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρείας, για το πρώτο τρίμηνο του έτους, ανήλθαν στα 5,28 δολάρια, σε σύγκριση με 2,88 δολάρια έναν χρόνο νωρίτερα. Τα έσοδα της Netflix

αυξήθηκαν κατά 14,8% σε σχεδόν 9,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 54%.

Οι αναλυτές περίμεναν ότι η Netflix θα αποκτούσε περίπου 5 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως, κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG, μετά από μία αύξηση-ρεκόρ στο τέλος του 2023. Οι νέοι συνδρομητές ανέβασαν τον συνολικό αριθμό των χρηστών του Netflix σε 269,6 εκατομμύρια, στα τέλη Μαρτίου.

Καθώς ανταγωνιστές όπως η Disney χάνουν χρήματα από τις υπηρεσίες streaming, η Netflix συνεχίζει να κερδίζει πελάτες και να δημιουργεί κέρδη. Στην επιστολή προς τους μετόχους, η εταιρεία δηλώνει ότι θα εργαστεί για να βελτιώσει την ποικιλία και την ποιότητα της ψυχαγωγίας που παρέχει και θα κλιμακώσει τις διαφημιστικές της δραστηριότητες, ώστε να αναπτυχθεί περαιτέρω.

Η Netflix άρχισε να προσφέρει προγράμματα που υποστηρίζονται από διαφημίσεις, τα οποία κοστίζουν 50% λιγότερο από εκείνα που δεν έχουν διαφημίσεις, τον Νοέμβριο του 2022. Το 2023 ξεκίνησε μια προσπάθεια «καταστολής» της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης, με στόχο τα άτομα που χρησιμοποιούσαν λογαριασμούς φίλων ή συγγενών να μετατραπούν σε νέους συνδρομητές που πληρώνουν ξεχωριστά για την υπηρεσία.

Η εταιρεία αναφέρει ότι η νέα έκδοση της υπηρεσίας -με διαφημίσεις- αντιπροσωπεύει πλέον το 40% όλων των εγγραφών στις αγορές όπου προσφέρεται.

#Netflix #ανακοίνωση_αποτελεσμάτων #πρώτο_τρίμηνο #κέρδη #συνδρομητές
Keywords
Αναζητήσεις
netflix-xeperase-tis-prosdokies-gia-ta-kerdi--16-afxisi-syndromiton.htm
Τυχαία Θέματα