Morgan Stanley: Αυξημένα κατά 14% τα κέρδη του πρώτου τριμήνου

Tα κέρδη της Morgan Stanley αυξήθηκαν κατά 14% το πρώτο τρίμηνο, τροφοδοτούμενα από την ανάκαμψη των δραστηριοτήτων της επενδυτικής τραπεζικής και των συναλλαγών, καθώς και χάρη στις καλύτερες από τις αναμενόμενες επιδόσεις του τμήματος διαχείρισης κεφαλαίων.

Η Morgan Stanley ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη τους πρώτους τρεις μήνες του έτους ήταν 3,4 δισ. δολάρια, από 3 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, και αρκετά πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών στα 2,7 δισ. δολάρια.

Το τρίμηνο ήταν το πρώτο υπό τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο Τεντ Πικ

και ανέδειξε την ικανότητα του τμήματος διαχείρισης κεφαλαίων της Morgan Stanley να αποκτά νέους πελάτες και να αυξάνει τα περιουσιακά στοιχεία τους. Ο τομέας συγκέντρωσε δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερα από όσα ανέμεναν οι επενδυτές στο πρώτο τρίμηνο. Τα καθαρά νέα κεφάλαια ήταν περίπου 95 δισ. δολάρια, έναντι των προσδοκιών των αναλυτών για 62 δισ. δολάρια.

Συνολικά, τα υπό διαχείριση κεφάλαια πελατών της Morgan Stanley έφτασαν τα 7 δισ. δολάρια.

Τα έσοδα στον τομέα του trading μετοχών -όπου οι αναλυτές ανέμεναν πτώση- ήταν αυξημένα κατά 4% στα 2,8 δισ. δολάρια. Τα έσοδα από το trading τίτλων σταθερού εισοδήματος μειώθηκαν κατά 4%.

Ο τομέας επενδυτικής τραπεζικής της Morgan Stanley ανακοίνωσε αύξηση των εσόδων κατά 16% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, επωφελούμενος από την αργή ανάκαμψη των συγχωνεύσεων και της αναδοχής χρέους και μετοχών, μετά από σχεδόν δύο χρόνια ισχνής δραστηριότητας. Ωστόσο, η ανάκαμψη της Morgan Stanley στην επενδυτική τραπεζική ήταν λιγότερο έντονη από ό,τι σε πολλούς από τους ανταγωνιστές της.

Η μετοχή της Morgan Stanley σημείωσε άνοδο περίπου 3% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

#Morgan_Stanley #ανακοίνωση_αποτελεσμάτων #αποτελέσματα_τριμήνου #κέρδη
Keywords
Αναζητήσεις
morgan-stanley-afximena-kata-14-ta-kerdi-tou-protou-triminou.htm
Τυχαία Θέματα