Morgan Stanley: Top επιλογή η Ελλάδα στις αναδυόμενες αγορές

Την Ελλάδα έχει η Morgan Stanley ως κορυφαία επενδυτική θέση (top holding) στο χαρτοφυλάκιό της για τις αναδυόμενες αγορές.

Ειδικότερα, ο Μάρσαλ Στόκερ, συνεπικεφαλής στον κλάδο των αναδυόμενων αγορών για λογαριασμό της Morgan Stanley, μιλώντας στην εκπομπή Squawk Box του CNBC τόνισε ότι αυτό οφείλεται

στη «βελτίωση των οικονομικών θεσμών που έχει αναλάβει και υλοποιήσει η χώρα υπό το καθεστώς της τρέχουσας κυβέρνησης».

Το fund της Morgan Stanley (Eaton Vance EM Fund) έχει έκθεση 20,5% στην Ελλάδα, 17% στην Κίνα, 12,9% στη Νότια Κορέα, 8,5% στη Γεωργία και 7,1% στο Βιετνάμ.

«Νομίζω ότι είναι σημαντικό για τους ακροατές σας να έχουν κατά νου ότι το 80% των υπερβαλλουσών αποδόσεων στα αμοιβαία κεφάλαια των αναδυόμενων αγορών εξηγείται από το σε ποια χώρα έχετε επενδύσει, όχι σε ποιο τομέα ή ποια μετοχή», πρόσθεσε το ανώτερο στέλεχος της Morgan Stanley.

«Και έτσι όταν μιλάμε για επενδύσεις, μιλάμε για χώρες και εστιάζουμε σε χώρες, όπως αυτό που έχουμε δει στην Ελλάδα, είναι ότι η κυβέρνηση έχει βελτιώσει το κράτος δικαίου και βοήθησε τις τράπεζες να καθαρίσουν τους ισολογισμούς τους και έχει μειώσει τους εταιρικούς φόρους. Και έτσι αυτό που έχουμε δει στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, μόνο τον τελευταίο χρόνο, είναι μια απόδοση 50% και παρόλα αυτά αυτή η αγορά εξακολουθεί να είναι διαπραγματεύσιμη 7,5 φορές τα κέρδη με μερισματική απόδοση σχεδόν 4%», είπε ο Στόκερ.

«Αυτές οι βελτιώσεις στους οικονομικούς θεσμούς είναι πιθανόν να οδηγήσουν σε επενδύσεις και σε πιστοληπτικής ικανότητα επενδυτικής βαθμίδας τη χώρα στο τέλος του έτους. Αυτά τα δύο πράγματα μειώνουν το προεξοφλητικό επιτόκιο των μετοχικών στοιχείων ενεργητικού, οπότε δεν έχει σημασία ποιες μετοχές κατέχετε. Όλες οι μετοχές ανεβαίνουν όταν αυτοί οι οικονομικοί θεσμοί βελτιώνονται, ενισχύοντας επίσης τις ταμειακές ροές από τη μείωση των φόρων. Κάποτε η χώρα παραλίγο να πλήξει την Ευρωζώνη και τώρα είναι η δεύτερη ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στην Ευρώπη», κατέληξε ο Μάρσαλ Στόκερ.

TOP HOLDINGEMERGING MARKETSMARSHALL STOCKEREATON VANCE EM FUNDCNBCΕπενδύσειςαμοιβαία κεφάλαια
Keywords
Αναζητήσεις
morgan-stanley-top-epilogi-i-ellada-stis-anadyomenes-agores.htm
Τυχαία Θέματα
Morgan Stanley, Top, Ελλάδα,Morgan Stanley, Top, ellada