Maran Dry-Αγγελικούση: Παρέλαβε το δεύτερο capesize διπλού καυσίμου LNG

Η Maran Dry Management, συμφερόντων της Μαρίας Αγγελικούση παρέλαβε το capesize φορτηγό πλοίο διπλού καυσίμου «Ubuntu Community», αδερφό πλοίο του «Ubuntu Unity», που ενέταξε στο στόλο της στις 28 Φεβρουαρίου.

Το πλοίο κλάσης DNV, παραδόθηκε στην ελληνική εταιρεία στις 18 Απριλίου από το ναυπηγείο Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding Co., Ltd. και είναι ενταγμένο στο ελληνικό νηολόγιο.

Αναφορικά με τα χαρακτηριστικά του, έχει μήκος 299,80 μέτρα, πλάτος 47,5 μέτρα και βάθος 24,70 μέτρα, με σχεδιαστικό

βύθισμα 18,25 μέτρα και ταχύτητα βύθισης σχεδιασμού 14 κόμβων.

Tα δύο αδερφά πλοία μπορούν να χρησιμοποιούν τόσο LNG όσο και συμβατικό καύσιμο και είναι εξοπλισμένα με δύο δεξαμενές καυσίμου LNG τύπου C.

Η συγκεκριμένη χωρητικότητα των δεξαμενών LNG σημαίνει ότι τα πλοία θα μπορούσαν να λειτουργήσουν για 20.000 ναυτικά μίλια με αέριο, επιτρέποντας στα πλοία να ολοκληρώσουν δύο διαδρομές μετ' επιστροφής από την Κίνα στην Αυστραλία ή μία διαδρομή μετ' επιστροφής από την Κίνα στη Βραζιλία, αναφέρεται στην ανακοίνωση της DNV.

Tο Ubuntu Unity και το Ubuntu Community είναι τα πρώτα πλοία διπλού καυσίμου που θα πλέουν με LNG στην ελληνική αγορά.

Η χρήση του LNG ως καύσιμου κίνησης, θα συμβάλει σε σημαντικές μειώσεις εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και NOx, ενώ θα εξαλείψει σχεδόν τις εκπομπές SOx και σωματιδίων.

Η Maran Dry Management, ως μέλος του Ομίλου Angelicoussis Group, δεσμεύεται στην απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές και αγκαλιάζει πρωτοβουλίες βιωσιμότητας για τη βελτιστοποίηση της περιβαλλοντικής απόδοσης του στόλου της», δήλωσε ο καπετάνιος Μπάμπης Κουβάκας, Διευθύνων Σύμβουλος της Maran Dry Management Inc. (MDM).

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την DNV και την SWS για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη αυτών των σύγχρονων και φιλικών προς το περιβάλλον πλοίων. Και τα δύο πλοία ενσωματώνουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, με στόχο τη μείωση των εκπομπών άνθρακα.»

Maran DryCapesizeφορτηγά πλοίαUBUNTU COMMUNITYπλοία διπλού καυσίμουΜαρία Αγγελικούση
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα