Koύφια αντίδραση στο Χ.Α. - Ίπτανται στα spreads σε Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία - Ανακάμπτει η Ευρώπη - Ανοδικά τα παράγωγα στη Wall

14:10 6/5/2010 - Πηγή: Reporter
Προφανής είναι πλέον η μη ανάληψη ρίσκου σε αυτή τη συγκυρία. Όχι μόνο στο Χ.Α., αλλά και στις περιφερειακές αγορές, κυρίως της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Τα χθεσινά αποριπτέα γεγονότα στην Αθήνα, έδειξαν, σύμφωνα με την αγορά, ότι τα μέτρα που επιβάλονται στην Ελλάδα και έχουν ως πρώτη ανάγνωση το «στρώσιμο» των δημοσιονομικών, υποκρύπτουν μεγάλη κοινωνική ένταση που ανά πάσα στιγμή μπορεί να οδήσει σε πλήρη εκτροχιασμό.

Κι ακόμα η προσπάθεια δεν έχει

ξεκινήσει, σχολιάζουν οι αναλυτές, θεωρώντας ως απότοκο των χθεσινών εξελίξεων το ευθύ πλήγμα στη συναλλαγματοφόρα μηχανή της χώρας μας, τον τουρισμό. Οι εικόνες που έκαναν το γύρο του κόσμου από τους εγκλωβισμένους στα μπαλκόνια του φλεγόμενου κτιρίου της Marfin Bank, είχαν σαν συνέπεια να αποσταλούν και οι πρώτες ταξιδιωτικές οδηγίες. Η χώρα βυθίζεται σε οριστική ύφεση και ταυτόχρονα το ευρωπαϊκό κοινό νόμισμα βάλεται ευθέως, ευρισκόμενο στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και περίπου δύο χρόνια.

Οι ξένοι στοιχηματίζουν ανοικτά πλέον
Keywords
Τυχαία Θέματα