JPMorgan: Τα Ethereum spot ETF θα εγκριθούν, αλλά αργούν

Δεδομένη θεωρεί την έγκριση Ethereum spot ETF η JPMorgan, αλλά δεν πιστεύει ότι αυτό θα γίνει σύντομα.

Πρόσφατα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ελέγχει εταιρείες που σχετίζονται με το Ίδρυμα Ethereum συνάδουν με την άποψη ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη από 50% πιθανότητα έγκρισης ETF που σχετίζονται με το δεύτερο τη τάξει

βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονόμισμα τον Μάιο, επισημαίνει σε έκθεσή της η JPMorgan.

Η τράπεζα επανέλαβε την άποψή της ότι η έγκριση αυτών των προϊόντων είναι απίθανη τον επόμενο μήνα, μια θέση που εκφράστηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο. Η SEC πρέπει να λάβει τελικές αποφάσεις για ορισμένες από τις αιτήσεις για ETF έως τις 23 Μαΐου. Η SEC ενέκρινε τα ETF spot Βitcoin τον Ιανουάριο, πυροδοτώντας εικασίες ότι ανάλογο προϊόν για το Ethereum ενδέχεται να ακολουθήσει.

«Εάν δεν υπάρξει έγκριση spot Ether ETF τον Μάιο, τότε υποθέτουμε ότι θα υπάρξει προσφυγή κατά της SEC μετά τον Μάιο», έγραψαν οι αναλυτές με επικεφαλής τον Νικόλαο Πανιγιρτζόγλου.

Η JPMorgan είπε ότι η πιο πιθανή έκβαση είναι η SEC να χάσει τελικά αυτή τη δικαστική διαμάχη, παρόμοια με αυτό που συνέβη στις υποθέσεις Grayscale και Ripple, και τελικά θα εγκρίνει τα Ethereum spot ETF. Όχι όμως τον Μάιο.

Ένας λόγος για τον οποίο η SEC είναι πιθανό να χάσει οποιαδήποτε αντιδικία είναι λόγω της φθίνουσας συγκέντρωσης στο ποντάρισμα στο Ethereum, αυξάνοντας την πιθανότητα το συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο να αποφύγει τον χαρακτηρισμό ως αξιόγραφο, ανέφερε η έκθεση.

Η τράπεζα σημείωσε σε έκθεσή της την περασμένη εβδομάδα ότι το μερίδιο της Lido σε Ethereum συνέχισε να μειώνεται, γεγονός που θα καθησυχάσει σε σημαντικό βαθμό τις ανησυχίες σχετικά με τη συγκέντρωση στο δίκτυο.

#SEC #SPOT_ETF #JPMorgan_Chase_&_Co #κρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
jpmorgan-ta-ethereum-spot-etf-tha-egkrithoun-alla-argoun.htm
Τυχαία Θέματα