Handwritten Collection: Χαρτοφυλάκιο με δώδεκα εντυπωσιακά ξενοδοχεία

Η Handwritten Collection, ένα midscale collection brand της Accor, γιόρτασε την πρώτη της επέτειο τον Ιανουάριο του 2024, με μία ολοένα και αυξανόμενη λίστα γοητευτικών και ιδιαίτερων ξενοδοχείων σε όλο τον κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το brand λανσαρίστηκε τον Ιανουάριο του 2023, με στόχο να συγκεντρώσει μικρά και μεσαίου μεγέθους ξενοδοχεία που αντικατοπτρίζουν αυθεντικά τον χαρακτήρα και τη ζεστασιά των ανθρώπων που τα αγαπούν και τα φροντίζουν.

Από τότε, η Handwritten Collection έχει ανοίξει 12 προσεκτικά επιμελημένα

ξενοδοχεία μέσα σε διάστημα μόλις 12 μηνών. Με περίπου 25 ξενοδοχεία στο pipeline και στόχο να ανοίξουν από το 2024 και μετά και περισσότερα από 150 projects και leads υπό ενεργή διερεύνηση, η Handwritten Collection εξελίσσεται σε ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα midscale collection brands παγκοσμίως.

“Όπως ένα χειρόγραφο σημείωμα, έτσι και το μοναδικό στιλ κάθε οικοδεσπότη σε ένα ξενοδοχείο της Handwritten Collection είναι αυτό που μένει χαραγμένο στη μνήμη των επισκεπτών και αυτό που διακρίνει το brand”, δηλώνει ο James Wheatcroft, Global SVP Midscale Brands της Accor και συμπληρώνει “Αυτό έχει έντονη απήχηση σε ταξιδιώτες που επιθυμούν να ανακαλύψουν καλύτερα τους προορισμούς. Η Handwritten Collection εμπνέει μια αυξανόμενη επιθυμία για μοναδικά ξενοδοχεία με γοητεία και προσωπικότητα, προσφέροντας παράλληλα τη διασφάλιση των υψηλών προτύπων φιλοξενίας της Accor και τις κορυφαίες παροχές για τα μέλη της παγκοσμίως”.

Οι ξενοδόχοι, ή οικοδεσπότες της Handwritten Collection είναι άνθρωποι παθιασμένοι, που καλοσωρίζουν τους επισκεπτες στον δικό τους κόσμο. Οι προσωπικές πινελιές που μοιράζεται κάθε οικοδεσπότης με τους επισκέπτες αντανακλούν τις προτιμήσεις, τα ενδιαφέροντά τους και τις μικρές “ιδιορρυθμίες” της προσωπικότητάς τους.

Οι επισκέπτες ανακαλύπτουν ενδιαφέρουσες πτυχές σε διάφορες στιγμές κατά τη διάρκεια της διαμονής τους. Μια γαστρονομική σπεσιαλιτέ, ένα μοναδικό cocktail ή το καλωσόρισμα από ένα φιλικό κατοικίδιο – αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους τα ξενοδοχεία της Handwritten Collection εκφράζουν τα προσωπικά χαρακτηριστικά και το πάθος των οικοδεσποτών τους.

Σύμφωνα με τον Camil Yazbeck, Global Chief Development Officer, Premium, Midscale & Economy της Accor, “Σχεδιάσαμε την Handwritten Collection για να υποστηρίξουμε τον αυξανόμενο αριθμό ανεξάρτητων ξενοδοχείων στο midscale segment, τα οποία επιθυμούν να αξιοποιήσουν τα ισχυρά οφέλη ενός κορυφαίου ξενοδοχειακού ομίλου παγκοσμίως, διατηρώντας παράλληλα τον μοναδικό χαρακτήρα που έχουν διαμορφώσει. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την εξαιρετικά θετική ανταπόκριση που λάβαμε για την Handwritten Collection από ιδιοκτήτες και συνεργάτες κατά το πρώτο έτος και ανυπομονούμε να εξερευνήσουμε πολλές νέες ευκαιρίες σε παγκόσμιες αγορές, με υψηλές προσδοκίες για έναν νέο κύκλο συνεργασιών το 2024".

Τα collection brands ξενοδοχεία πολλαπλασιάζονται σε όλο τον κόσμο με ρυθμό 25% ετησίως, έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στον κλάδο σήμερα. Τα δεδομένα αυτά υποστηρίζουν το φιλόδοξο σχέδιο ανάπτυξης της Handwritten Collection.

Κοντά στο Εθνικό Πάρκο Sheshan, το Hotel Shanghai Sheshan Oriental – Handwritten Collection στην Κίνα αντανακλά το πάθος του οικοδεσπότη για τις θάλασσες και τους ωκεανούς του κόσμου. Με αρχιτεκτονική μεσογειακής αισθητικής μέσα σε ένα μεγάλο τροπικό τοπίο, το ξενοδοχείο περιβάλλεται από μια 4.400 τ.μ. παραλία και πισίνα, συμπεριλαμβανομένης μιας παιδικής πισίνας ικανοποιώντας τις ανάγκες όλων των ηλικιών για να απολαύσουν την παραθαλάσσια ατμόσφαιρα.

Στο Social Hub, οι επισκέπτες μπορούν να βρουν βιβλία σχετικά με τις θάλασσες και τους ωκεανούς. Η συλλογή αυτή είναι επιμελημένη για όλες τις ηλικίες, από βιβλία τέχνης μέχρι παιδικά βιβλία και από μυθιστορήματα μέχρι κόμικς. Τέλος, το πάθος του οικοδεσπότη είναι παρόν και στο μπαρ με το Signature cocktail “The Seawater Martini”, μια αλμυρή εναλλακτική του παραδοσιακού Dirty Martini.

Στο The Hotel Faber Park SingaporeHandwritten Collection στη Σιγκαπούρη, οι επισκέπτες βιώνουν την κομψότητα και την ιστορία μιας περασμένης εποχής. Μέσω της αρχιτεκτονικής και του σχεδιασμού, το ξενοδοχείο αφηγείται την ιστορία του Mount Faber Park, ενός από τα παλαιότερα πάρκα στη Σιγκαπούρη.

Το 1845, ο συνονόματος του πάρκου, Captain Charles Edward Faber των Madras Engineers, κατασκεύασε έναν δαιδαλώδη δρόμο προς την κορυφή του λόφου για να εγκαταστήσει έναν σταθμό σηματοδότησης. Ο σχεδιασμός και η διαρρύθμιση του ξενοδοχείου είναι εμπνευσμένα από την ατρόμητη διαδρομή του Captain Faber. Περιτριγυρισμένο από ένα καταπράσινο πάρκο και προσφέροντας εντυπωσιακή θέα στην πόλη και το λιμάνι, οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν την ομορφιά της φύσης μέσα από την πορεία της ιστορίας.

Σχεδιασμένο ως μια κομψή και καλλιτεχνική εξοχική κατοικία, το Saint Gervais Hotel & SpaHandwritten Collection στη Γαλλία, μοιάζει σαν μια απόδραση στην Τουρκία, χάρη στο πάθος του οικοδεσπότη για την οθωμανική κουλτούρα. Ένα τελετουργικό καλωσορίσματος με ανατολίτικους ήχους και αρώματα υποδέχεται τους επισκέπτες κατά την άφιξη τους.

Οι θεραπείες spa περιλαμβάνουν εκχυλίσματα ροδόνερου και ανθών πορτοκαλιού, ενώ μια αναγνωστική γωνιά στο lobby προσφέρει βιβλία με θέμα την τουρκική ιστορία. Το φρέσκο πρωινό ετοιμάζεται καθημερινά με μερικά από τα αγαπημένα υλικά του ιδιοκτήτη, όπως πίτες, φέτα, ελιές, μαϊντανό και ντομάτες. Τούρκικος καφές και τσάι είναι διαθέσιμα κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας, ενώ το βράδυ προσφέρονται cocktails με τουρκική έμπνευση, φτιαγμένα με τουρκική ρακή και σιρόπι ροδιού.

Σε ένα ιστορικό κτήριο με αρχιτεκτονική εμπνευσμένη από την Ιταλική Αναγέννηση, το Hotel Morris SydneyHandwritten Collection στην Αυστραλία είναι ένα σπάνιο παράδειγμα του διάσημου στιλ “Palazzo” του μεσοπολέμου του αρχιτέκτονα Virgil Dante Cizzio.

Το ξενοδοχείο έχει βρει νέα πνοή ως boutique hotel με ένα υποβλητικό μπαρ που ισορροπεί, όπως το σούρουπο - ανάμεσα στο παλιό και το νέο, το φως και το σκοτάδι, το ιταλικό design και την αυστραλιανή επιρροή.

Κάθε χώρος αντιπροσωπεύει μια ξεχωριστή, αλλά αλληλένδετη ιστορία και η μετακίνηση ανάμεσα στο bar και στο ξενοδοχείο είναι σαν να βιώνει κανείς μια μετάβαση σε μια μοναδική ατμόσφαιρα και το design. Οι πτυχές που αντικατοπτρίζουν την προτίμηση του οικοδεσπότη για την ιταλική κουλτούρα περιλαμβάνουν ένα δροσιστικό ιταλικό ποτό κατά την άφιξη, μια "τελετουργία του Bar Morris" με ζάρια που δίνει την ευκαιρία για ένα δωρεάν Amaro και μια τράπουλα "scopa" που τοποθετείται στο δωμάτιο.

Οι οικοδεσπότες του Andaman Beach Hotel Phuket - Handwritten Collection στην Ταϋλάνδη προσπαθούν να δημιουργήσουν στιγμές σύνδεσης με τους επισκέπτες μέσα από το πάθος τους για τα ταξίδια ανά τον κόσμο. Οι επισκέπτες καλωσορίζονται με ποτά και γλυκά εμπνευσμένα είτε από το Πουκέτ είτε από διάφορους προορισμούς που έχουν εξερευνήσει τα μέλη της ομάδας του ξενοδοχείου.

Προσκαλούνται επίσης να απολαύσουν μια αναγνωστική γωνιά στο lobby, όπου θα βρουν μια σειρά από ταξιδιωτικά βιβλία με σελιδοδείκτες που μαρτυρούν τις ταξιδιωτικές εμπειρίες του ίδιου του οικοδεσπότη. Κάθε δωμάτιο είναι μοναδικά σχεδιασμένο, ενώ όλα διαθέτουν έναν τοπικό οδηγό με συστάσεις, επιμελημένο από τον οικοδεσπότη για μία ιδιαίτερη εμπειρία με τοπικούς τεχνίτες σε όλο το Πουκέτ.

Το Splendid Hotel Lac d’Annecy – Handwritten Collection στη Γαλλία τιμά την αγάπη του οικοδεσπότη του για το Art Deco design. Το ξενοδοχείο είναι έργο του διάσημου σχεδιαστή Thierry D'Istria, ο οποίος εισήγαγε μια σειρά από Art Deco μοτίβα στην αρχιτεκτονική και τους εσωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου και στη συνέχεια τοποθέτησε στοιχεία του σύγχρονου χαρακτήρα της δεκαετίας του 1950.

Μια προσεκτικά επιμελημένη επιλογή από Art Deco κομμάτια, έργα τέχνης, γλυπτά και vintage κομμάτια προσθέτουν μια πινελιά φαντασίας στην εμπειρία των επισκεπτών, ενώ το εστιατόριο του ξενοδοχείου είναι διακοσμημένο με αυθεντικό Art Deco στιλ. Στο μπαρ, οι επισκέπτες καλούνται να επιλέξουν μέσα από μία λίστα δημιουργικών και κλασικών cocktails, συμπεριλαμβανομένου του αγαπημένου του οικοδεσπότη, του Cosmopolitan.

Στο παραθαλάσσιο Relais San Martino Salento – Handwritten Collection στην Ιταλία, η αγάπη του ιδιοκτήτη για τη θάλασσα αποτυπώνεται σε ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο σε όλο το ξενοδοχείο. Από τις λαμπερές γυάλινες σφαίρες στη διακόσμηση του ξενοδοχείου μέχρι τις, εμπνευσμένες από τη θάλασσα, θεραπείες ευεξίας, τα προϊόντα περιποίησης με θαλασσινό νερό που υπάρχουν στα δωμάτια, τα εμπνευσμένα από τη θάλασσα cocktails και το μενού του εστιατορίου που έχει βασιστεί στο θαλασσινό νερό - οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν την απόλυτη θαλασσινή ατμόσφαιρα.

Μόλις ενσωματωθούν στην ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου μπορούν να κολυμπήσουν στην κοντινή παραλία ή να απολαύσουν τον μαγευτικό χώρο ευεξίας, που διαθέτει εξωτερική πισίνα, υδρομασάζ, fitness boutique και ένα άλσος με εσπεριδοειδή δέντρα για διαλογισμό.

Στο Oru Hub Hotel TallinnHandwritten Collection Tallinn στην Εσθονία, οι επισκέπτες αντιλαμβάνονται από τη στιγμή της άφιξής τους το πάθος του ξενοδόχου για τα ταξίδια, καθώς αισθάνονται ότι γίνονται μέρος ενός κολάζ φωτογραφιών. Η εσθονική εταιρεία σχεδιασμού Velvet και το studio εσωτερικής αρχιτεκτονικής Aeris δημιούργησαν έναν, βραβευμένο μάλιστα, σχεδιασμό για το ξενοδοχείο, με ισορροπία μεταξύ χώρων χαλάρωσης αλλά και κοινωνικών συναναστροφών, συμπεριλαμβανομένου ενός workshop και μιας αίθουσας yoga.

Εικόνες από τις αγαπημένες ταξιδιωτικές στιγμές του οικοδεσπότη παρουσιάζονται σε όλο το ξενοδοχείο. Οι φωτογραφίες αυτές χρησιμοποιούνται επίσης για τη δημιουργία καρτ ποστάλ που οι επισκέπτες μπορούν να ταχυδρομήσουν στους φίλους από το ξενοδοχείο, και είναι συγκεντρωμένες σε ένα άλμπουμ που περιλαμβάνει και στιγμές από τα ταξίδια του ξενοδόχου.

Το The Crown Kraków – Handwritten Collection στην Πολωνία είναι ένας ιστορικός χώρος που αναβίωσε από ξενοδόχους με πάθος για την πολωνική τέχνη και όραμα να παντρέψουν τις καλλιτεχνικές και χρηστικές φιλοδοξίες του κινήματος Art Deco με τις ανέσεις της σύγχρονης φιλοξενίας.

Το ξενοδοχείο είναι διακοσμημένο με έργα των αγαπημένων σύγχρονων καλλιτεχνών των ξενοδόχων, του ζωγράφου Jacek Hazuka και του γλύπτη Adam Myjak. Καρτ ποστάλ και μια μονογραφία με τα έργα τους είναι στη διάθεση των επισκεπτών. Συχνά πραγματοποιούνται κοινωνικές εκδηλώσεις με Πολωνούς καλλιτέχνες στο bar, τις οποίες οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ιδανικά πίνοντας το signature cocktail του ξενοδοχείου με βότκα Belvedere, εμπνευσμένο από το πολύχρωμο έργο του καλλιτέχνη Leon Tarasiewicz.

Το Wonil Hotel Perth - Handwritten Collection στην Αυστραλία είναι ένα όμορφα σχεδιασμένο και γραφικό ξενοδοχείο που εκπέμπει μια εκλεπτυσμένη γοητεία μέσω των προσεκτικά επιμελημένων εσωτερικών χώρων του. Ο οικοδεσπότης, διευθυντής του Forrest Research Foundation, μοιράζεται το πάθος του για τη γνώση και την ανώτερη μάθηση σε όλο το ξενοδοχείο.

Η επιστολή καλωσορίσματος προς τους επισκέπτες δίνει τον τόνο, αναφέροντας λεπτομερώς διασκεδαστικά στοιχεία σχετικά με τα ερευνητικά έργα που πραγματοποιούνται στην περιοχή. Με έμφαση στον περιβαλλοντικά βιώσιμο σχεδιασμό, το ξενοδοχείο πήρε το όνομά του από το wonil - την ονομασία των Αβορίγινων Noongar για το "δέντρο μέντας", το οποίο φυτρώνει στην όχθη του ποταμού όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο. Τα μπισκότα με μέντα σε κάθε δωμάτιο δημιουργούν μια ευχάριστη σύνδεση και αισθητηριακή εμπειρία της περιοχής.

Οι οπαδοί της μουσικής σκηνής του Μάντσεστερ των δεκαετιών 1970-1980 θα βρουν ένα μοναδικό vibe στο Les Capitouls Toulouse Centre – Handwritten Collection στη Γαλλία. Το αρχοντικό από ροζ τούβλα διαθέτει μια ζεστή διακόσμηση εμπνευσμένη από την Αγγλία και μια σταθερή παρουσία του βρετανικού Νέου Κύματος.

Οι επισκέπτες καλούνται να απολαύσουν αγγλικές μπίρες ή cocktails κάτω από τη γυάλινη οροφή του Wilson Bar, περιτριγυρισμένοι από αφίσες, κασέτες ήχου και αναμνηστικά που απεικονίζουν τη θρυλική εποχή του Hacienda και του Factory Records. Τα δωμάτια διαθέτουν πικάπ και δίσκους βινυλίου για μια αυθεντική μουσική εμπειρία που διαμόρφωσε μια ολόκληρη γενιά. Σε ένα άνετο περιβάλλον, το πρωινό ξεχωρίζει με σπιτικά πιάτα και ένα ειδικό "after concert " σφηνάκι που δίνει ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας.

Το Number 11, St. Julian’s MaltaHandwritten Collection στην Μάλτα είναι ένα κοσμοπολίτικο ξενοδοχείο που απευθύνεται αποκλειστικά σε ενήλικες. Εδώ, οι επισκέπτες ξεκινούν ένα ταξίδι αισθήσεων, εμπνευσμένο από το πάθος του οικοδεσπότη για τα νησιά της Μεσογείου.

Κατά την άφιξη τους καλωσορίζονται με ένα δροσιστικό και αρωματικό cocktail χωρίς αλκοόλ, το οποίο απολαμβάνουν ιδανικά στο rooftop lounge και την πισίνα, με θέα τη θάλασσα. Το πρωινό περιλαμβάνει μια επιλογή από μεσογειακά πιάτα, ενώ το αγαπημένο τοπικό εστιατόριο Hammett's Mestizo σερβίρει νόστιμες γεύσεις καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και το βράδυ. Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία σε μια μοντέρνα περιοχή, που περιβάλλεται από ζωντανά clubs, υπέροχα καταστήματα και μια κοσμοπολίτικη εμπειρία αυτής της μοναδικής περιοχής της Μεσογείου.

#HANDWRITTEN_COLLECTION #Accor #ξενοδοχεία #φύση #ΤΟΥΡΚΙΑ #Γαλλία #Αυστραλία
Keywords
ξενοδοχεια, δωδεκα, το φως, μνήμη, james, global, cocktail, hotel, hub, signature, singapore, edward, spa, γαλλια, άφιξη, lobby, morris, sydney, νέα, boutique, φως, design, επιρροή, beach, art, deco, vintage, cosmopolitan, fitness, tallinn, εταιρεία, velvet, studio, workshop, yoga, crown, adam, leon, vibe, ροζ, wilson, factory, malta, κινηση στους δρομους, βιβλια, υπουργειο εσωτερικων, τελος του κοσμου, ντοματες, διακοσμηση, μνήμη, αυστραλια, αφισες, γλυκα, γνωση, γωνια, δωρεαν, θαλασσα, θεμα, ιταλια, κινα, μαλτα, μουσικη, νησια, ομορφια, φωτογραφιες, φως, cosmopolitan, james, αγαπη, αλκοολ, αλσος, αναγεννηση, απηχηση, αρχιτεκτονικη, αρωματα, ατμοσφαιρα, άφιξη, βοτκα, βραδυ, βρισκεται, γινονται, γοητεια, δεντρα, διαστημα, δωματια, ευκαιρια, εμπνευση, ενεργεια, ενδιαφεροντα, εργα, επιρροή, εποχη, επιθυμια, εσθονια, εσωτερικων, εταιρεία, ετος, τεχνη, ζεστη, ζωγραφου, θεα, ισορροπια, ιστορικο, καφες, μεντα, μπισκοτα, νερο, ξενοδοχειο, ονομα, οραμα, οχθη, παιδικα, παθος, περιβαλλον, πισινα, πιατα, πιτες, πνοη, ροζ, πολωνια, ποτα, πουκετ, πρωινο, συγκεκριμενα, συνεχεια, σειρα, σιγκαπουρη, σιροπι, σφηνακι, σχεδιο, ταξιδια, τσαι, τουρκια, τουβλα, το φως, φετα, ομορφα, αγορες, adam, art, beach, boutique, cocktail, crown, deco, design, δωματιο, edward, εμφαση, εθνικο, factory, fitness, γευσεις, global, hotel, hub, leon, yoga, κολαζ, κομικς, lobby, malta, μοιαζει, morris, workshop, ποτο, sydney, studio, signature, singapore, spa, ταξιδι, tallinn, θαλασσες, υλικα, velvet, vibe, vintage, wilson
Τυχαία Θέματα