H πρώτη συλλογική σύμβαση στην Ελλάδα με κατώτερο μισθό €1.000

Όλα δείχνουν ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας με εισαγωγικό μισθό τα 1.000 ευρώ και άνω. Πρόκειται για το κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων καθώς σήμερα θα πραγματοποιηθεί η 7η συνάντηση ΟΤΟΕ - τραπεζών για την υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης του κλάδου.

Η νέα

3ετής κλαδική σύμβαση θα οδηγήσει τον κατώτατο μισθό για τους εργαζόμενους στις τράπεζες στα 1.000 ευρώ περίπου, επίπεδο σημαντικά υψηλότερο του εθνικού κατώτατου μισθού. Πρόκειται για την πρώτη σύμβαση στη χώρα με εισαγωγικό μισθό πάνω από 1.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει πραγματοποιηθεί σημαντική πρόοδος στις συζητήσεις των δυο πλευρών και φαίνεται ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία, συμφωνία που θα προβλέπει αύξηση αποδοχών για τους εργαζόμενους στις τράπεζες της τάξης του 5%. Πρόκειται για σημαντική αύξηση, ενώ το επίπεδο του 5% όπου φαίνεται ότι θα κλείσει η συμφωνία είναι σημαντικά βελτιωμένο σε σχέση με τα αρχικά νούμερα που είχαν πέσει στο τραπέζι.

Έτσι ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων που έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα τη τελευταία πενταετία με τα αναρίθμητα προγράμματα εθελουσίας εξόδου, ανοίγει το δρόμο και γι άλλους κλάδους προκειμένου ν αυξηθεί ο κατώτερος μισθός.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

μισθόςκατώτερος μισθόςσυλλογική σύμβασηΤΡΑΠΕΖΕΣΟΤΟΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα