Goldman Sachs: Αισιόδοξη για το Bitcoin παρά την κατρακύλα-Οι λόγοι

Οι μικροεπενδυτές ήταν η κύρια κινητήρια δύναμη στην πρόσφατη άνοδο των τιμών του Bitcoin και των κρυπτονομισμάτων γενικότερα. Ωστόσο, οι θεσμικοί επενδυτές αρχίζουν τώρα να εισέρχονται στην αγορά, σύμφωνα με τον Μάθιου Μακ Ντέρμοτ, επικεφαλής ψηφιακών στοιχείων ενεργητικού της Goldman Sachs, που παραμένει αισιόδοξος για την πορεία του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος, παρά την πρόσφατη… κατρακύλα.

Μιλώντας στο συνέδριο Digital Asset Summit στο Λονδίνο, ο ΜακΝτέρμοτ σημείωσε

ότι ενώ οι μικροεπενδυτές ήταν οι κύριοι μοχλοί της δράσης των τιμών, υπάρχει μια αξιοσημείωτη αλλαγή καθώς οι θεσμικοί επενδυτές δείχνουν όλο και περισσότερο ενδιαφέρον και συμμετοχή στην αγορά κρυπτονομισμάτων, αντανακλώντας την αυξανόμενη αποδοχή και αναγνώρισή τους ως νόμιμης κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων.

Ο ΜακΝτέρμοτ επεσήμανε τις σημαντικές αλλαγές που σημειώθηκαν φέτος σχετικά με τους τύπους των πελατών και τους όγκους συναλλαγών. Η συμμετοχή θεσμικών επενδυτών θεωρείται σημαντική εξέλιξη για την αγορά κρυπτονομισμάτων, καθώς φέρνει πρόσθετη ρευστότητα, σταθερότητα και αξιοπιστία, επισημαίνει το Bitcoinist.

Ενώ οι ακριβείς παράγοντες που οδηγούν τα πρόσφατα κέρδη τιμών του Bitcoin παραμένουν αβέβαιοι, η έναρξη της λειτουργίας Bitcoin ETF στις ΗΠΑ φέτος έχει αναγνωριστεί ως ένας αξιοσημείωτος καταλύτης. Ο ΜακΝτέρμοτ είπε χαρακτηριστικά ότι τα ETFs προκαλούν μια «ψυχολογική μετατόπιση» στην αγορά.

Ωστόσο, το ράλι του Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων έχει «ψυχρανθεί» κάπως τις τελευταίες ημέρες, με το δημοφιλές κρυπτονόμισμα να υποχωρεί περισσότερο από 18% στα 60.900 δολάρια την Τρίτη, κάτι που συμπίπτει με μια ευρύτερη πτώση των περιουσιακών στοιχείων που περιλαμβάνουν περισσότερο ρίσκο, λόγω ενδείξεων ότι η Federal Reserve ενδέχεται να μην μειώσει τόσο πολύ τα επιτόκια. όπως αναμενόταν προηγουμένως.

Αισιοδοξία εν μέσω προκλήσεων της αγοράς κρυπτονομισμάτων

Η αγορά κρυπτονομισμάτων γνώρισε μια αξιοσημείωτη άνθηση το 2020 και το 2021, τροφοδοτούμενη από εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια που ενθάρρυναν τις κερδοσκοπικές επενδύσεις. Ωστόσο, αυτή η περίοδος ακολουθήθηκε από μια απότομη ύφεση το 2022, με αρκετές αποτυχίες και χρεοκοπίες υψηλού προφίλ που σχετίζονται με την κρυπτογράφηση, συμπεριλαμβανομένης της FTX, με αποτέλεσμα σημαντικές απώλειες για τους επενδυτές.

Ο ΜακΝτέρμοτ ανέφερε ότι η Goldman Sachs έχει λάβει υπόψη τα περί πτώχευσης και έχει διερευνήσει άλλες επενδυτικές ευκαιρίες σε αυτό το πλαίσιο.

Οι ρυθμιστικές αρχές έχουν προειδοποιήσει πολλάκις για τους υψηλούς κινδύνους του Bitcoin και των κρυπτονομισμάτων, δίνοντας έμφαση στην περιορισμένη χρησιμότητα τους στον πραγματικό κόσμο. Ο ΜακΝτέρμοτ αναγνώρισε ότι επί του παρόντος υπάρχει κάποια μόχλευση στο σύστημα, αλλά όχι στον βαθμό που παρατηρήθηκε τα προηγούμενα χρόνια.

Εκτός από το ενδιαφέρον τους για τα κρυπτονομίσματα, διάφορες τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Goldman Sachs, έχουν αναγνωρίσει τις δυνατότητες της τεχνολογίας blockchain που βασίζεται σε αυτά τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Πιστεύουν ότι η τεχνολογία blockchain θα μπορούσε να εφαρμοστεί στη διαπραγμάτευση άλλων περιουσιακών στοιχείων πέρα από τα κρυπτονομίσματα.

Ο ΜακΝτέρμοτ εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον, δηλώνοντας ότι αναμένει να γίνει μάρτυρας της δημιουργίας περισσότερων κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων και της ανάπτυξης κλιμακωτών λύσεων τα επόμενα χρόνια. Αυτό υποδηλώνει ότι η υιοθέτηση και η ενσωμάτωση της τεχνολογίας blockchain στα παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά συστήματα μπορεί να επιταχυνθεί, παρέχοντας νέες ευκαιρίες.

Παρά την ύφεση της αγοράς, το Bitcoin καταγράφει ξανά άνοδο επί του παρόντος, παρουσιάζοντας αυξημένη αστάθεια τις τελευταίες ημέρες.

#κρυπτονομίσματα #Crypto #Bitcoin
Keywords
Αναζητήσεις
goldman-sachs-aisiodoxi-gia-to-bitcoin-para-tin-katrakyla-oi-logoi.htm
Τυχαία Θέματα