Enesel: Νέες παραγγελίες tankers άνω των $100 εκατ.

H Enesel, συμφερόντων των Φίλιππου και Αντώνη Λαιμού, προχώρησε σε παραγγελία μέχρι τριών δεξαμενόπλοιων στο κινεζικό ναυπηγείο Sanghai Waigaoqiao Shipbuilding (SWS).

Η συμφωνία αφορά δύο aframax/LR2 tankers με option για ένα ακόμα, χωρητικότητας 114.00 dwt έκαστο. Οι ναυλομεσίτες τοποθετούν το κόστος της παραγγελίας σε 50 εκατ. δολάρια για κάθε πλοίο, με ορίζοντα παράδοσης το 2023.

Αυτή είναι η πρώτη παραγγελία της ναυτιλιακής στο κινεζικό ναυπηγείο. «Μία καλή αρχή ενίσχυσης της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές

και ενδυνάμωσης του Waigaoqiao στην παγκόσμια αγορά δεξαμενόπλοιων» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του ναυπηγείου.

Όπως έγραψε πρόσφατα το Reporter, η Enesel τοποθέτησε παραγγελία στο νοτιοκορεάτικο ναυπηγείο Daehan για την κατασκευή ενός aframax/LR2 tanker με option για ένα ακόμη. Το πλοίο, χωρητικότητας 114.900 dwt, αναμένεται να παραδοθεί το τρίτο τρίμηνο του 2022, ενώ είναι ταξινομημένο στον νηογνώμονα DNV GL. Οι ναυλομεσίτες τοποθετούν τη συμφωνία στα 51 εκατ. δολάρια για κάθε πλοίο.

Με ιστορία 173 ετών, η οικογένεια Λαιμού αντιπροσωπεύει μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές οντότητες της χώρας. Σήμερα ο Όμιλος Λαιμού αποτελείται από τέσσερις εταιρείες, τις Enesel S.A., Enesel Limited, N.S. Lemos & Co. Ltd., και Enesel Pte Ltd. όλες υπό τον έλεγχο των Φίλιππου και Αντώνη Λαιμού.

ΝΑΥΤΙΛΙΑEneselπαραγγελία πλοίουδεξαμενόπλοιαtankerκινεζικό ναυπηγείοΦίλιππος ΛαιμόςΑντώνης ΛαιμόςΌμιλος Λαιμού
Keywords
Τυχαία Θέματα