Dogecoin: Αγωγή κατά του Μασκ για insider trading

21:31 1/6/2023 - Πηγή: Reporter

Για συναλλαγές εμπιστευτικών πληροφοριών (insider trading) κατηγορείται ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, Έλον Μασκ. Ομάδα επενδυτών κατέθεσε αγωγή εναντίον του κατηγορώντας τον για χειραγώγηση του κρυπτονομίσματος Dogecoin, η οποία τους κόστισε δισεκατομμύρια δολάρια.

Σε κατάθεσή τους το βράδυ της Τετάρτης (31/5) στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, οι επενδυτές είπαν ότι ο Μασκ πλήρωσε διαδικτυακούς influencers, χρησιμοποίησε αναρτήσεις στο Twitter,

την εμφάνισή του το 2021 στο «Saturday Night Live» του NBC και άλλα «διαφημιστικά τερτίπια», για να συναλλάσσεται επικερδώς σε βάρος τους μέσω πολλών Dogecoin wallets που διαχειρίζεται ο ίδιος ο Μασκ ή η Tesla (που ανήκει στον Μασκ).

Οι επενδυτές δήλωσαν ότι στα παραπάνω συμπεριλαμβάνεται το ότι ο Μασκ πούλησε Dogecoin αξίας περίπου 124 εκατ. δολαρίων τον Απρίλιο, αφού αντικατέστησε το λογότυπο του Twitter με το λογότυπο του σκύλου Shiba Inu του Dogecoin, οδηγώντας σε «άλμα» 30% την τιμή του κρυπτονομίσματος.

Μια «εσκεμμένη πορεία καρναβαλιού, χειραγώγησης της αγοράς και insider trading» επέτρεψε στον Μασκ να εξαπατήσει τους επενδυτές, να προωθήσει τον εαυτό του και τις εταιρείες του, ανέφερε η κατάθεση που επικαλείται το Reuters.

Οι επενδυτές κατηγορούν τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο ότι «ανέβασε» σκόπιμα την τιμή του Dogecoin περισσότερο από 36.000% σε διάστημα δύο ετών και στη συνέχεια το άφησε να καταρρεύσει. Επιπλέον, συμπεριέλαβαν τις τελευταίες τους κατηγορίες σε μια προτεινόμενη τρίτη τροποποιημένη καταγγελία, σε μια δίκη που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο.

Έλον ΜασκκρυπτονομίσματαShiba Inudogecoinεσωτερική πληροφόρησηχειραγώγηση
Keywords
Αναζητήσεις
dogecoin-agogi-kata-tou-mask-gia-insider-trading.htm
Τυχαία Θέματα